BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.441,90
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe haberleri camiayı üzüyor

İnternet Medyası Derneği başkanı Hadi Özışık, internet medyasının yazılı basına hangi konularda fark attığını anlattı.

Abone ol

İnternet Haber Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı ve İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, CNN Türk'te Güne Başlarken Hafta Sonu programında Pınar Esen'in konuğu oldu.

Programda İnternet gazeteciliğinin, yazılı basından farkını anlatan Özışık, son günlerde gündemi en çok meşgul eden Şike soruşturmasında medyanın rolüyle ilgili olarak da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Pınar Esen'in soruları ve Hadi Özışık'ın yanıtlarıyla programdan çarpıcı satırbaşları:

FENERBAHÇE HABERLERİ CAMİAYI ÜZÜYOR

Hadi Özışık, bir Fenerbahçe taraftarı olarak yaşananlar kadar, medya şike soruşturmasının haber yapılış biçiminin de kendisini üzdüğünü söylediği programda şöyle konuştu:

"Basına o malzemeyi polis veriyor. O fotoğrafların yayınlanması, görüntülerin bir gazeteye sızdırılması Fenerbahçe camiasını üzmüştür. Ama polisin bir kulübün başkanına bu şekilde davranması da üzücüdür. Kafasına bastırması, eliyle arkadan iteklemesi... Bunlar uygunsuz davranışlardır. Prosedür böyle değildir. Ben de polis muhabirliği yaptım.

Bir şeye daha değinelim. 'Siyaset bu işin üstünü öretecek, başbakan Fenerbahçeli... kapatacaklar bu soruşturmayı' deniliyor. Başbakan bu konuda hiç taviz vermiyor. En yakınlarından da duydum. Hiç böyle bir durum yok."

İNTERNET MEDYASI

Pınar Esen: Biraz internet gazeteciliğinden söz edelim. 2 siteniz var. Elimize aldığımız gazeteyle, internet gazeteciliğinin farkını anlatır mısınız?Hadi Özışık: İki değil 12 sitemiz var ve 81 ile ayrı ayrı yapan sitelerimiz var. Şu bilinmeli internet gazeteciliği merdiven altında yapılan bir şey zannediliyor. Bizde şu an 60 kişi çalışıyor.

SON SİTEMİZ ELMAELMA.COM

P.E.: Bir holding gibisiniz. Ben de gittim gördüm.

H.Ö.: İnternet haber bizim amiral gemimiz. Gazeteciler.com ve İnternetspor ve Haberciler'den sonra en son da kadınlar için yeni bir site açtık: elmaelma.com var. Yazılı basın ile internet gazeteciliği arasındaki farka bakalım. Şu an gün olmuş bitmiş, gazetelerde olmayan herşey bizde var. Geçen hafta Aziz Yıldırım gözaltına alındığında gazetelerde ertesi gün verebildi haberi okuyucularına. Biz ise olayı 24 saat canlı yayınladık.

24 SAAT HABERCİLİK YAPIYORUZ

P.E.: Nöbetçi var mı?

H.Ö.: Tabi 24 saat çalışanımız vardır bizim haber merkezimizde. İsteyen günün istediği saatinde arar konuşur çalışanlarımızla. Sadece bizim için değil, internet medyası bu yönde evriliyor. Gazeteport, Rota haber,... Bunlar hep 24 saat çalışıyor artık.

PASTA KÜÇÜK AMA 60 KİŞİYİ ÇALIŞTIRABİLİYORUM

P.E.: İnternet gazeteciliği ortaya çıktıktan sonra yazılı basın kendinde neleri değiştirmek zorunda kaldı?

H.Ö.: Ben 11 yıl önce bu yola girdim. Ufuk Güldemir'in Habertürk sitesi ile aynı gün yayına başladık. Ben yeni gelen ve yeni bir haber sitesi yapacağım diyen her arkadaşa aynı şeyi söylüyorum: Farklı bir şey yapman lazım. İnternet Haber'den farklı bir şey yapmayacaksan hiç yapma. İyi para kazanıyor musunuz diyorlar, tabii ki kazanıyorum. Reklam pastası olarak çok gerideyiz ama ben 60 kişiyi nasıl çalıştırırım kazanmasam. İngiltere'de internet reklamları yazılı basını geçti mesela. Bizde pasta küçük olduğu için dikkat çekici bir şey yapın diyorum. Copy-Paste olayına devam edecekseniz hiç yapmayın.

HÜRRİYET'E KAFA TUTABİLİYORUZ

Ben bugün Hürriyet'e kafa tutabiliyorum... Ama bunun gerekçeleri var. 1) Zamanında bu işe koyuldum. 2) Özgün içeriğim var benim. Kendime ait yazarım var. Kendi haberimi kendim üretiyorum... Özgün içeğimiz var. Buyrun gelin, görün, herkese sesleniyorum. Bizim haber merkezimizde 24 saat televizyonlar açık, sahada adamlarımız var, büyüyoruz.

İNTERNET MEDYASINA İKİ MÜJDE BİRDEN

İnternet gazeteciliği noktasında herkesin geri çekildiği bir dönemde sizin bize kapıyı açıp internet medyasının sesini duyurmaya imkan sağladığınız için çok teşekkür ederim.

Şöyle bir güzel haberle noktalayalım: Yasamız yeni dönemde çıkıyor. İnternet gazetecileri de artık üvey evlat sayılmayacak. Hepimizin yakındığı internet hostingleri ile ilgili çok güzel adımlar atıyoruz. Bir iki güne açıklayacağız bunu.