BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.390,58
HABER /  MEDYA

Aziz Yıldırım bu kadarını hak etmedi!

Vatan gazetesi yazarı İbrahim Seten, şike soruşturmasını yerden yere vurdu...

Abone ol

Futbolda şike soruşturması kapsamında bir haftadır gözaltında bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik yapılan yayınlar ve hukuk dışı uygulamalara karşı tepki çığ gibi büyüyor.

Yürütülen soruşturmaya ilişkin son tepki ise Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yönetimine yönelttiği sert eleştirileriyle dikkat çeken Vatan yazarı İbrahim Seten'den geldi.

"Suçluysa suçunu çeksin.. Ama uğradığı medya linci akıl ve izanla bağdaşmıyor" diyen Seten, Aziz Yıldırım'ın başına gelenleri IMF Başkanı Strauss-Kahn'ın taciz iddiaları sonrası yaşadıklarına benzetti.

ELEŞTİRİLERİNİ HATIRLATTI

Fenerbahçe yönetimine yönelik eleştirilerini bugünkü yazısında "Türk futbolunda Aziz Yıldırım adında bir fenomen varsa, onunla en fazla uğraşmış, derdini yaşamış, bu sebeple belli sıkıntılar çekmiş, F.Bahçeli olmasına rağmen son 9 senede hiçbir maçına gitmeyecek kadar F.Bahçe'den uzaklaşmış bir F.Bahçeli olarak kaleme alıyorum bu satırları.. " diyerek yineleyen Seten, "Meseleyi duygularımdan bağımsız, hesapsız-kitapsız değerlendirmeye çalışacağım" diyerek şunları kaleme aldı. 

... Eşek sürmenin bile bir adabı var.. Sanık avukatlarının dahi dosyalara ulaşamadığı bir gizli davada, herşeyin gelişigüzel ve hoyratça ortalığa dökülmesi akıl karıştırıcı.. Tamam, F.Bahçe Başkanı olduğu için Aziz Yıldırım'ın kayırılmaması lazım.. Ama gerekli kamuoyunu oluşturmak için bir medya lincine ortam hazırlanmasının da ne hukukta ne de insanlıkta yeri var.. Adam daha hüküm giymemiş, emniyette çekilen fotoğrafını poster gibi yayınlıyorlar.. Sızdırana da yazıklar olsun, kullanana da.. Polis adamı evinden almaya geliyor, onun görüntüleri TV'lerde "şok, şok" diye yayınlanıyor.. Adam emniyetten hastaneye muayeneye gidiyor, fanilalı görüntüsü çekiliyor.. Bir de def-i hacet giderirken çeksinler Aziz Yıldırım'ı, olsun bitsin.. Buna niye kimse "dur" demiyor, işte o bölüm kafamı kurcalıyor..

Bu kontrolsüzlüğün arkasından neler çıkar?

İster istemez insanın aklına IMF Başkanı Kahn geliyor.. Herkes adamın zavallı bir temizlikçi kadına saldıran bir sapık olduğunu düşündü.. Bazı güçlerin kullandığı ve yönlendirdiği medya bunu öyle düşündürdü.. Sonra ortaya çıktı ki, temizlikçi kadın o kadar da "temiz" değilmiş.. Herşey kurguymuş.. Masumiyet karinesi diye insanların diline sakız ettiği kavram, hayati önemde bir kavramdır.. Aziz Bey'i makineli tüfekle tarayan medyanın bu kontrolsüzlüğünün altından neler çıkacak bakalım?

İşin içinde neden hiç futbolcu yok!

Henüz mahkemeye çıkmamış bir adamı bütün Türkiye'nin gözünde mahkum ettirmek, onu itibarsızlaştırmak adalet değil.. Dün Rüştü'yü dövdürürken, milleti tehdit ederken, 10 yıl boyunca spor dünyasında terör estirirken, F.Bahçe'yi arkasına alıp internet sitesinden milleti kılıçtan geçirirken, Aziz Yıldırım'a korkudan "gık" sesi bile çıkarmayanların, yalaklık yapanların ya da bu duruma kayıtsız kalanların yere düştükten sonra adamın ve F.Bahçe'nin üstünde tepinmeleri hiç değil...