BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

9 maçla ilgili sorumluluk kabul etmedi!

Şike soruşturması kapsamında 1 haftadır gözaltında bulunan Aziz Yıldırım'ın ifade tutanakları medyaya sızdı

Abone ol

Sorgusunda şikelere ilişkin suçlamaların hiçbirini kabul etmeyen Yıldırım, "Şike yapmadım. Teşvik de göndermedim. Mecnun Odyakmaz bana, son maçın çok sıkı geçeceğini söyledi" dedi.

Önceki gün şike soruşturmasını yöneten savcı Mehmet Berk tarafından ifadesi alınan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın sorgulama tutanağı dışarı sızdı.

TEŞVİK VE ŞİKE İLE İŞİM YOK!                                                   

Aziz Yıldırım bu kadarını hak etmedi!
Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yönetimine yönelik sert eleştirileriyle tanına yazar bile 'pes' dedi.
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Takvim'in haberine göre, Yıldırım'a ilk olarak 21.02.2011 tarihinde oynanan Manisaspor-Trabzonspor maçına kendisinin yönlendirmesiyle ve Serkan Acar ve Cemil Turan aracılığıyla teşvik primi gönderilip gönderilmediği soruldu... Hayatı boyunca teşvik primi ya da şike amaçlı hiçbir faaliyetinin bulunmadığını belirten Yıldırım, şu cevabı verdi:

"Sporda şiddetin önlenmesine dair yasa 14.04.2011 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu tarihten önce teşvik primi suç olarak değerlendirilmiyordu. Bu nedenle bu tarihten önceki iddialarla ilgili sorumlu tutulmamım doğru olmadığını söylemek istiyorum."

ESKİŞEHİR MAÇI SORULDU!

Yıldırım'a yöneltilen en kritik sorulandan biri Eskişehir-Fenerbahçe maçı ile igili olarak şike yapılıp yapılmadığı ile ilgiliydi. Bülent Uygun'a verildiği iddia edilen paranın TFF eski Başkanı Mahmut Özgener'den alınıp alınmadığı soruldu...

YILDIRIM: "Benim Tamer Yelkovan'a İlhan Ekşioğlu'na ödemesi için 200 bin TL ayırmasını istediğim para Dereağzı Tesisleri ile ilgilidir. İnşaat işlerini İlhan Ekşioğlu yapıyordu. Fiziki takipte Ali Kıratlı'nın Bülent Uygun ve Ümit Karan ile görüştüğü, ve bu görüşmede çanta teslimatı yapıldığı ileri sürüldü. Çantanın içinde ne olduğu belirlenmiş değildir. Çantanın ne maksatla verildiği de belirlenmemiştir. Federasyondan da alacaklarımız için zaman zaman avans istediğimiz olmuştur. Bu para kanuni hak edişlerimizdir. Ekşioğlu aracılığıyla 200 bin dolar para dağıtmadım. Bu 200 bin dolar İlhan'ın kendi şahsi alacağı için kendisine ödenen meblağdır. Ayrıca Federasyondan 3 trilyon 2 ayrı tarihte gönderildi. Bu paralar geldiğinde aldığımız avansları ödedik."

EMENIKE İLE GÖRÜŞTÜK

Başkan Aziz Yıldırım, "Emenike ile sadece transfer görüşmesi yaptık. Bunu da kulübünden izin alarak gerçekleştirdik" dedi.

VURAL BiZi ZİYARET ETMiŞTiR

Yıldırım, Yılmaz Vural'a şike teklif edip etmediği yönündeki soruya da "Hayır. Ama kendisi Fenerbahçeli'dir. Uzun yıllar da kulüple iyi ilişkileri olmuştur. Fener-Konya maçından sonra kulübü ziyaret etmesi normaldir" cevabını verdi.

ŞİKE DEĞİL DÜĞÜN MESELESİ!

Kayserispor - Manisaspor maçı öncesinde İlhan Ekşioğlu'nun Önder Turacı ile anlaşarak şike yaptığı iddiası Yıldırım'a soruldu:

YILDIRIM: "Önder Turacı'nın o sıralarda Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düğün yapma isteği vardı. Bu nedenle Doğan Ercan ile görüşmüş. Tamer Yelkovan ile de görüşmüş olması lazım. Önder Turacı'ya sorun. O da teyit eder."