BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  EKONOMİ

FED faiz kararı dolar ne olur Yellen ne dedi?

FED faiz açıklaması için piyasalar nefesini tuttu. FED Başkanı Janet Yellen'ın açıklaması bu akşam saat 18.30'da. Peki FED kararı doları nasıl etkiler? FED kararı sonrası altın ne olur? FED kararı sonrası dolar ve altın fiyatları internethaber.com'da.

Abone ol

New York'ta Ekonomi Kulübü'nde konuşma yapan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, konuşmasında faiz artırım sürecine yönelik mesajlar verdi.

Fed Başkanı şunları söyledi: "Ekonomiyi desteklemek için 'kaydadeğer hareket alanı'mız var. Faiz artırımında temkinli olunacak."

Aralık ayında faiz artıran ancak bu yıl iki toplantıda faize dokunmayan FED, sonraki toplantısını 27 Nisan'da yapacak.

fed faiz kararı janet yellen ne dedi dolar ne oldu

GÜVERCİN Mİ, ŞAHİN Mİ?

Analistler, son dönemde Fed üyelerinden gelen 'şahin' söylemlere karşın Yellen'ın 'güvercin' tonda açıklama yapma ihtimali olduğunu kaydediyor. 

FED BİR SONRASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Aralık ayında faiz artıran ancak bu yıl iki toplantıda faize dokunmayan Fed, sonraki toplantısını 27 Nisan'da yapacak.

FED ROTASINI DEĞİŞTİRMELİ

San Francisco Fed Başkanı Williams, ABD ekonomisinin kademeli faiz artışlarına imkan veren yolda ilerlemeye devam ettiğini ve bu rotanın değiştirilmemesi gerektiğini söyledi. Fed'in faiz sürecine ilişkin yeni bir açıklama geldi.

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisinin kademeli faiz artışlarına imkan veren yolda ilerlemeye devam ettiğini ve küresel ekonomideki yavaşlama ile mali çalkantılara yönelik endişelerin fazla abartıldığını söyledi.

FED kararı 29.03.2016

Williams, Singapur'da yapacağı konuşmanın metninde "Diğerlerinin ekonomik kaderi bizimkini belirlemez. Benim görüşüm rotanın değiştirilmemesi. Yorumların bazen yol açabileceği gürültüye ve dikkat dağılımına kapılmayalım" dedi.

Fed iki hafta önceki toplantısında faizleri sabit tutarken, bu yıl için iki faiz artışı öngörerek temkinli bir tavır ortaya koydu. Fed faizleri yaklaşık 10 yıl sonra ilk kez artırdığı Aralık ayında 2016 için dört faiz artışı öngörüyordu.

Geçen aylarda istikrarlı bir şekilde ABD ekonomisinin iyi bir görüntü sergilediğini dile getiren Williams, işsizliğin 2016 sonlarına doğru yüzde 4.5'e düşmesini ve enflasyonun önümüzdeki iki yıl içerisinde Fed'in hedeflediği yüzde 2'lik seviyeye dönmesini beklediğini belirtti.