BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Fakirin simidi moda oldu

Simit şimdi de yurtdışına taşınıyor. Simit Sarayı, Avrupa'nın 4 ülkesinde şube açacak.

Abone ol

Simit Sarayı, Avrupa'nın 4 ülkesinde şube açacak. 7'den 70'e herkesin sevdiği simit, önce Simit Sarayı, Simithane, Simit Dünyası gibi şubelerle kafe konsepti ile tanıştı. Simit kafelere olan ilgi şubelerin sayısını da artırdı.

Simidin modern görünümü ile yarattığı sektör şimdi de inovasyonun, kurumsallaşmanın ve yeni yatırımların adresi oldu.
Sektörde gelişmeler sadece bununla da sınırlı değil. Güçlü oyuncular yurtdışına açılmak için harekete geçmiş durumda.

MCDONALD'A KAFA TUTACAK

60 şube ile sektörde faaliyet gösteren Simit Sarayı, Kartal'da 10 milyon dolara kurduğu simit fabrikası ile "McDonald's'a kafa tutma" hedefinde hızla ilerliyor. Simit Sarayı, yurtdışına da yelken açmak üzere... İlk durağı ise Almanya, Belçika, Yunanistan ve Fransa olacak. Levent'in meşhur simitçisi Yücel Simit ise Türkiye'nin ilk organik simidini üretmek için kolları sıvadı.

PİYASADAKİ BÜYÜME POTANSİYELİ

Pazardaki büyüme potansiyeli ve simidin modern halinin gördüğü ilgi sektöre yeni yatırımcıları da çekmeye devam ediyor. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunu Atakan Özbek, amcası Ünal Özbek ile ABD'nin ve Avrupa'nın ünlü simidi Pretzel'i Türkiye'ye getirdi. İlk şubesini Cevahir Alışveriş Merkezi'nde açan Özbek Ailesi, Pretzebella markasını Türkiye'ye yaymak için düğmeye bastı.

GÜNDE 100 BİN SİMİT ÜRETİLİYOR

2002'de ilk şubesini açan Simit Sarayı, bugün 20'si kendisine ait, 40'ı da franchising olmak üzere 60 şube ile Türkiye genelinde hizmet veriyor. Hızlı büyüme Simit Sarayı'nı fabrika kurmaya kadar götürdü. Simit Sarayı, yola çıktığında şubelerde yapıp pişirdiği simitleri artık Kartal'da kurduğu fabrikada hazırlıyor. Firma 10 milyon dolara kurduğu fabrikada günde 100 bin adet simit üretip şubelerine dağıtıyor. Özel araçlarla dağıtılan simitler şubelerdeki fırınlarda pişiriliyor.

REFERANS