BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  EKONOMİ

Ey Maliye! Havuza hiç girdin mi?

Yayın politikaları nedeniyle Maliye Bakanlığı'nın kendilerini kıskaca aldığını savunan Taraf, hükümete ilginç sorular yöneltti.

Abone ol

Taraf gazetesi, hükümet yanlısı yayın yapmayı reddettikleri için Hükümetin vergi silahını Taraf’a çektiğini savunup ''Havuz medyasına hiç uğramayan Maliye, Taraf’ı ablukaya aldı'' iddiasını sürmanşetine taşıdı.
Yaptığı yayınlar nedeniyle her dönem bir kesimin hedefinde olan Taraf gazetesi, bugün sürmanşetini kendi sorununa ayırdı. Ey Maliye, Havuz'a hiç girdin mi?' sürmanşetiyle çıkan Taraf, eleştiren herkese vergi denetimi silahını çeken hükümetin şimdi de Taraf'a doğrulttuğunu savundu.

3 AYDA İKİNCİ KEZ VERGİ DENETİMİ

Gazetenin haberinde, ''Yandaş patronların 'sıfırlanmayan kasalarına', havuz medyasının vergi borçlarına af çıkaran AKP Hükümeti, gazetecilik gelirleri ile ayakta durmaya çalışan Taraf Gazetesi’ni adeta 'vergi ablukasına' aldı. Şubat ayı içinde yaklaşık 5.5 milyon liralık haksız vergi cezası kesen Maliye Bakanlığı vergi müfettişleri, raporun tebliği edilmesinden üç ay sonra 'eksik inceleme yapmışız' diyerek, Taraf’a yeniden vergi incelemesi yapma kararı aldı. Bu karar, Vergi Müfettiş Yardımcısı Elif Mutlu tarafından, Taraf Gazetesi’ne 20 Haziran tarihinde tebliği edildi.'' denildi.

TARAF'IN SORULARINDAN BAZILARI

Maliye Bakanlığı’nın Taraf'ı üç ay içinde ikinci kez inceleme kararı almasının ardından iktidara yakın medya organlarının son beş yılda kesilen vergi cezalarının ne kadar olduğunu soran gazete, Sabah ve ATV’nin satışı için oluşturulduğu iddia edilen 630 milyon dolarlık havuza katkı sağlayan firmalara ve Reza Zarrab'a bir vergi incelemesi yapılıp yapılmadığını sordu.