BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uyuşturuya hayır dediler

Ataşehir'de “Uyuşturucu ve Yozlaşmaya Karşı Halk Toplantısı” düzenledi.

Abone ol

Ataşehir'de Mustafa Kemal, Aşık Veysel ve Site Mahallesi sakinlerince “Uyuşturucu ve Yozlaşmaya Karşı Halk Toplantısı” düzenledi. Gençlerin uyuşturucu batağına saplanmalarını önlemek için çözüm arayışında olan mahalleliler, ‘Uyuşturucu işini yapanların teşhir edilmesi, ‘Geniş katılımlı komite kurulması’, ‘Sık sık toplantılar yapılarak halkın bilgilendirilmesi’ konularında görüş birliğine vardılar.

“Mahallemizde yozlaşma istemiyoruz… Mahallemizde çeteleri istemiyoruz… Mahallemizde uyuşturucu istemiyoruz… Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceklerinin karartılmasını istemiyoruz. Ya bu yozlaşmayı mahallemizden silip yaşanılabilir bir mahalle yaratacağız ya da çocuklarımızı, gençlerimizi uyuşturucu batağına kurban vereceğiz. Çocuklarımıza, gençlerimize mahallemize sahip çıkıyoruz” şeklinde yapılan duyuru sonrası Boğazören Köyü Derneği’nde düzenlenen toplantıya CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, BDP Ataşehir İlçe Eş Başkanı Ahmet Özoğul, Aşık Veysel Mahallesi Muhtarı Hasgül Bakır, Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Saraçoğlu, Site Mahallesi Muhtarı Cuma Kara, siyasi parti ve çeşitli kurumların temsilcileri, dernek başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Aşık Veysel Mahallesi Muhtarı Hasgül Bakır, Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Saraçoğlu, Site Mahallesi Muhtarı Cuma Kara, Engin Gürbüz ve Mustafa İğde’den oluşan divan konuyla ilgi düşüncelerini ve çözüm yollarını açıklamak isteyen herkese tek tek söz verdi.
Site Mahallesi Muhtarı Cuma Kara yaptığı açış konuşmasında kendileri için katılımcıların düşüncelerinin çok önemi olduğuna vurgu yaptı.

Aşık Veysel Mahallesi Muhtarı Hasgül Bakır da, “Halkın desteği olmadan projelerimizi hayata geçirmemiz mümkün değil. Önerilerinizle sorunlarımızı çözmede bize yardımcı olun” dedi.
Toplantıda söz alan bir kadın katılımcı da özellikle erkeklere seslenmek istediğini belirterek şöyle konuştu: “Bu sorunun çözümünde erkeklere çok görev düşüyor. Televizyon başında kalıyorlar. Çocuklarına, eşlerine zaman ayırmıyorlar.  Aile içindeki sevgi bağlarının güçlenmesi gerekir. Aile içindeki sevgi eksikliğinin de giderilmesi gerekir.”

Yapılan konuşmalarda bu toplantının bir başlangıç olarak kabul edilmesi, komiteler kurularak, toplantıların daha sık yapılarak daha çok insana ulaşılması gerektiği vurgulandı.
Oluşturulacak komitelerde her siyasi partiden ve kurumlardan temsilcilerin de mutlaka olması görüşü ağırlık kazandı.

Sorunlara çözüm bulunması için, sorunların çok net olarak ortaya konarak medyanın da desteğini alarak siyasi partilerle görüşülmesi gerektiği de ifade edildi.

Özellikle kadınlar olaya farklı bakış açısı getirdiler. Bir anne sanat kursları açarak çocukların değişik hobilere yönlendirmesi gerektiğini,  sızlanarak çocukları kurtaramayacaklarını belirtti. Mustafa Kemal Mahallesi’nde bir kültür merkezinin olmadığına da dikkat çekilerek, en kısa zamanda Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerine bir kültür merkezi yapılması istendi.

Başka bir kadın katılımcı da toplantıda erkeklerin daha çok olduğuna değinerek, “Bugün burada erkekler çoğunlukta, kadınlar yok. Toplantılara eşlerinizi de beraber getirin. Bu sorunu çözerse eşler, analar, kadınlar çözer” şeklinde konuştu.

Bir katılımcı da mahallelerinde yaşanan huzursuzlukların altında kentsel dönüşüm çalışmalarının olabileceği şeklinde bir görüş aktardı.

2 saat süren toplantının sonunda divan üyeleri tarafından öne çıkan görüşler ise şu şekilde açıklandı: “Uyuşturucu işini yapanların teşhir edilmesi… Geniş katılımlı komite kurulması… Sık sık toplantılar yapılarak halkın bilgilendirilmesi…”