BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

FIFA'dan Suarez'e ısırık soruşturması

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Brezilya'da devam eden Dünya Kupası'nda İtalyan rakibini ısıran Uruguaylı futbolcu Luis Suarez hakkında disiplin soruşturması başlattı. Suarez, daha önce de rakiplerini ısırmaktan ceza almıştı.

Abone ol

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Brezilya'da devam eden Dünya Kupası'nda İtalyan rakibini ısıran Uruguaylı futbolcu Luis Suarez hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Uruguay forveti Suarez, dün D grubunda oynanan maçta İtalyan savunma oyuncusu Giorgio Chiellini ile çarpışmış, ardından İtalyan futbolcunun omzunu ısırmıştı.

Ardından iki futbolcu da kendini yere bırakmış, Suarez, ağzını tutarak dirsek yediğini iddia etmişti.

Chiellini ise omzunu göstererek hakeme tepkide bulunmuş, ancak Meksikalı hakem Marco Rodriguez oyuncuları uyardıktan sonra oyuna devam edilmişti.

Olayın yaşandığı sırada 0-0 berabere olan maçı 1-0 kazanan Uruguay, bir üst tura çıkarak son 16 takım arasına kaldı.

İngiliz Liverpool takımında oynayan Suarez'in ve Uruguay Futbol Birliği'nin, FIFA'ya bugün TSİ 23.00'a kadar savunma vermesi gerekiyor.

FIFA, Suarez'e maksimum 24 maç ya da 2 yıl oynamama cezası verebilir.

27 yaşındaki Suarez daha önce de Liverpool formasıyla, Chelsea savunma oyuncusu Branislav Ivanoviç'in kolunu ısırmış, 10 maç ceza almıştı.

Uruguaylı futbolcu, 2010 yılında Ajax forması giyerken de yine bir rakibini ısırdığı için 7 maç ceza almıştı.

Suarez'den savunma

Luis Suarez olayla ilgili olarak Uruguay televizyonuna konuştu ve kendisini "Sahada bu tarz olaylar olur, çok büyütmemek gerek" diyerek savundu.

İtalyan futbolcu Chiellini ise Suarez için "yılan" nitelemesini kullandı.

Chiellini "Umarım FIFA'nın olayla ilgili görüntüleri delil olarak kullanacak cesareti vardır. Hakem ısırık izlerini gördü ancak hiçbir şey yapmadı" dedi.