BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.438,97
HABER /  GÜNCEL

Eski emniyet müdürü Cerrah son dakika adliyede

İstanbul Eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah son dakika "şüpheli" sıfatıyla adliyede ifade veriyor.

Abone ol

Hrant Dink cinayetine ilişkin son dakika kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah "şüpheli" sıfatıyla adliyede ifade verdi.

2 SAAT SÜRDÜ

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na 10.00’da gelen Cerrah, soruşturma savcısı Yusuf Hakkı Doğan’a şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Yaklaşık 2 saat süren ifade işlemlerinin ardından adliyeden ayrılan Cerrah, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde devam eden soruşturma kapsamında Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul'un eski vali yardımcısı Ergun Güngör, İstanbul Emniyeti'nin eski müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi'nin eski müdürü Ahmet İlhan Güler ve altı polis hakkındaki takipsizlik kararını kaldırmıştı.

Adalet Bakanlığı da savcılığın ‘kanun yararına bozma’ talebini kabul etmemiş ve bu isimlerin soruşturulmasının önü açılmıştı.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan ifade işlemlerine başladı.

MAZARET BİLDİRMİŞTİ

Soruşturma kapsamında ifadeye çağırılan Celalettin Cerrah soruşturma savcısına avukatı yurtdışında olduğu için mazeret bildirmiş ve daha sonra geleceğini belirtmişti.

Soruşturma kapsamında daha önce de eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanları Sabri Uzun ve Ramazan Akyürek ile dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ifade vermişti. Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay da ifadeye çağrıldı.