BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'in fitili ateşlediği iddia edilen konuşması

Fethullah Gülen'in 6 Nisan 2009'da internet sitesine konulan bir konuşmada hedef gösterilen Tahşiyeciler, aradan bir yıl geçmeden operasyona uğradığı iddia edildi.

Abone ol

Nur hareketinin küçük bir kolu olarak bilinen "Tahşiyeciler" adlı gruba yönelik operasyonun arkasında Fethullah Gülen'in bu konuşması mı yatıyor?

Gülen'i Said-i Nursi'nin eseri Risale-i Nur'u çarpıtmakla eleştiren Tahşiyecilerin lideri emekli imam Mehmet Doğan, cemaate muhalefet ettiği için mi tasfiye edilmek istendi?

KİM BU TAHŞİYECİLER?

Emniyetteki teknik takibin ardından yasa dışı El Kaide mensuplarının deşifresine yönelik 22.01.2010 tarihinde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında Doğan da vardı.

Tahşiyecilere kumpas kurmakla suçlanan o polisleri harekete geçiren kişinin Gülen olduğu savunuldu.

ADLARINA TAŞHİYECİLER DERLER

Herkul.org sitesinde Bamteli bölümünde "İrtica Paranoyası ve Duanın Esası" başlıklı 9 Nisan 2009 tarihli konuşmasında Gülen, şunları söylüyordu:

"Türkiye'de de Hizbulvahşetten sonra El-Kaide'yi icat ettiler. Yarın daha başka şeyler de icat edebilirler. Mesela Tahşiye diye bir şey icat edebilirler. Onları güçlendirirlerse ellerine silahlar da verebilirler. Adlarına da Tahşiyeciler derler. Sonra da Kalaşinkoflar verirler ellerine, iki yerde bir şey yapınca bunlar. Demek ki imkân bulunca bunlar da silahlanabiliyor. İnsanlara terörist damgasını vuracaklar orada."

STV DİZİSİ TEK TÜRKİYE'DE "TAŞHİYE ÖRGÜTÜ" ANLATILDI

Gülen'in bu konuşmasından bir süre sonra Samanyolu TV'de yayımlanan 'Tek Türkiye' isimli dizide 64. ve 66. bölümde 'Karanlık Kurul'un icat ettiği Tahşiye Örgütü ismi kamuoyuyla paylaşıldı. 

İşte Samanyolu TV'de yayınlanan dizilerde küçük bir risale grubu olan Tahşiyeciler hedef gösteren o dizilerden bir sahne: