BIST 9.830
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.459,48
HABER /  GÜNCEL

Eski DEP Başkanı serbest

DEP eski Başkanı Yaşar Kaya, Ankara Adliyesi’nde alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.<br/>DEP eski Başkanı Yaşar Kaya, Ankara 11. A...

Abone ol

DEP eski Başkanı Yaşar Kaya, Ankara Adliyesi’nde alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
DEP eski Başkanı Yaşar Kaya, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 27 Şubat 2014 tarihinde Türkiye’ye gelmesi halinde tutuklanamayacağı yönündeki güvencesi üzerine 21 yıl sonra Ankara’ya geldi. Esenboğa Havaalanı’ndan polis gözetiminde Ankara Adliyesi’ne götürülen ve hakkındaki bütün suçlamaları reddeden Kaya, serbest bırakıldı. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaya, 21 yıl sonra Türkiye’ye dönmenin çok önemli olduğunu ve barış sürecine katkıda bulunacağını söyledi. Barış adamı olduğunu kaydeden Kaya, siyasette aktif bir görev düşünmediğini ifade etti. En çok simidi özlediğini sözlerine ekleyen Kaya, bir gazetecinin, “Barışa katkı için kafanızdan geçen bir formül var mı?” sorusu üzerine şu cevabı verdi:
“Daha şartları bilemiyoruz. Ülkede şartlar nedir bizi nereye götürüyor bizim ne yapmamız gerekir. Bunun için zamana ihtiyacım var.”
(İHA)