BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eski Akbil kullananlar dikkat!

İstanbul'da Akbil kartlarının 30 Eylül'de süresi doluyor. Eski Akbil'i basanlar kötü bir sürprizle karşılaşıyor.

Abone ol

Akbiller yenileri ile değiştiriliyor, eskilerin içinde kalan paralar indirimli olarak kullanılamıyor.

Bianet.org'daki Berivan Tapan imzalı habere göre, İstanbul'da toplu taşıma araçlarında indirimli ulaşım için kullanılan Akbil kartlarının 30 Eylül'de süresinin dolacağının bildirilmesi üzerine İETT şubelerinde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar, yeni Akbil kartlarını ancak üç ayrı kuyrukta saatlerce bekledikten sonra alabiliyor.

İETT yetkililerinin şubelerdeki kuyruklar üzerine 2010 yılının sonuna kadar Akbil'lerin, İstanbul Kart'la birlikte kullanılmaya ve doldurulmaya devam edileceğini açıklamasına karşın Karaköy, Topkapı ve Hasanpaşa İETT bürolarının önündeki kuyruklarda azalma yaşanmadı.

'ESKİ AKBİL'İN İÇİNDEKİ PARADAN TAM ALINIYOR'
Emekli İETT şoförü Hüseyin Karakuş, eski kartların içinde kalan paraların artık indirimli olarak kullanılmadığını belirterek, "Eski karttan yeni karta da aktarma olmadığından eski Akbil'in içinde kalan para, tam bilet olarak kullanılabiliyor. Akbil ücretleri tam bilet için 0,75 TL, indirimli yolculuklar için ise 0,21 TL. Makineler nasıl ayarlandıysa, indirimli Akbil basıldığında tam ücret alınıyor. Halk da bu durumda zarara giriyor" diyor.

EN ÇOK PVC'CİLER KAZANIYOR
Yeni kartlarını almayı başaran vatandaşlar, bu sefer de şube önlerindeki kimlik kaplayıcılarda sıraya giriyor. Tezgahlarda, Akbil kartlarına uygun kartlıkların yanı sıra gerekli evrakların fotokopisi için seyyar fotokopi cihazları da bulunuyor.

Kart kaplayıcı Şemdin Altun, "Bir haftadır işler çok iyi. Normalde kazandığımın iki üç katını kazanıyorum. Ramazanda burası bomboştu. Akbil kartlarını 1 TL'ye satıyorum. Yeni kartını alan bana geliyor" diye konuşuyor.