BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.461,43
HABER /  GÜNCEL

Ertuğrul Sağlam'ı deli eden 30 saniye

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, hak ettikleri bir şampiyonluk yaşadıklarını söyledi.

Abone ol
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, hak ettikleri bir şampiyonluk yaşadıklarını belirterek, Anadolu devriminin gerçekleşmesi için başka bir Anadolu takımının daha şampiyonluk elde etmesi gerektiğini söyledi. Şampiyonluk sürecinde Fenerbahçe maçının sonucunu bekledikleri 30 saniyenin kendisi için çok uzun bir süre olduğunu söyleyen Sağlam, antrenörlüğü delilik ve dahilik arasındaki ince bir çizgi olarak tanımladı.
 
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Antalya'da gerçekleştirilen “22. Uluslararası Teknik Direktör Gelişim Seminerinde “Başarıya giden yol” konulu bir sunum yaptı ve teknik direktörlere Bursaspor ile yaşadığı şampiyonluğun hikayesini anlattı. Beşiktaş'tan Türk teknik direktörlüğünün saygınlığını korumak için ayrıldığını anlatan Sağlam, Bursaspor ile anlaştıktan sonra taraftarın kendisine gösterdiği coşku ve heyecanın ilerleyen dönemlerinde yaşayacakları başarınını habercisi olduğunu kaydetti.

Göreve başladığı ilk günden itibaren kulüp içerisinde yapılanmayı gerçekleştirmeye başladığını anlatan Sağlam, başarıya ulaşmak için sadece kulüp içerisindeki yapılanmanın yeterli olmayacağını belirterek şöyle konuştu:

“Kenti de harekete geçirmek gerekiyordu. Vali, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü'yle görüşmeler yaptım. Onlar sürekli bizim yanımızda oldu. Bursaspor ve futbol sevgisini geliştirilen projelerle okullara indirmeye başladık. Zaten Bursa'da büyük bir taraftar kitlesi ve Bursaspor sevgisi bulunuyordu. Yerel medyanın da bize büyük desteği oldu. Sanayicisi, esnafı, dernekler, sivil toplum kuruluşlarıyla ikili görüşmeler yapıp destek aldık. Bize en büyük desteği ise taraftarlarımız verdi. Büyük bir sorumluluk alarak şampiyonluk sürecinde, bize çok büyük katkı sağladılar. Şampiyon takımın şampiyon taraftarı gibi davrandılar. Bu şekilde kent başarı için kitlendi.”

“DELİLİK VE DAHİLİK ARASINDA İNCE ÇİZGİ"
 
Ligin son maçında Beşiktaş karşısında alınan galibiyetin umutları en üst seviyeye çıkardığını anlatan Sağlam, şöyle konuştu:

“Beşiktaş maçında 2-1 mağlup durumdayken maçın sonlarında Sercan'ı çıkartıp Ömer Erdoğan'ı oyuna aldım. Bir çok insan o an futbol bilgimle alakalı farklı şeyler düşünmüştür. Ama zemin ve iklim şartları nedeniyle o gün öyle davranmam gerekiyordu. Nitekim de Ömer'in asistiyle beraberliği yakaladık ve karşılaşmadan 3 puanla ayrıldık. O gün maçı kaybetseydik bizimle alakalı bir çok eleştiri yapılacaktı. İyi antrenörlükle kötü antrenörlük delilik ve dahilik arasında ince bir çizgidir. O gün maçı kaybedebilirdik. O gün bana dahi yerine deli diyebilirlerdi.”

“ANADOLU DEVRİMİ İÇİN BAŞKA ŞAMPİYON LAZIM”

Sağlam, bu dönemde Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye elendiklerini ve bu elenişin hayırlı bir eleniş olduğunun altını çizerek, kupada elenmemeleri halinde kupaya ağırlık verip, ligi ikinci plana atma olasılıklarının bulunduğunu ifade etti.

Türk antrenörlerinin en büyük hayallerinden birini gerçekleştiklerine dikkati çeken Sağlam, o döneme ilişkin anılarını şöyle anlattı:

“Anadolu takımıyla şampiyon olduğum gün çok özel bir gündü. Fenerbahçe maçının sonucunu beklediğimiz 30 saniye, hayatımın en uzun 30 saniyesiydi. İnsan kalitesi çok yüksek bir grubun kendine inanmasının, olayı hep beraber yaşamasının üst düzey profesyonelce davranmasının eseridir şampiyonluk. Başarıya aç bir grubun başarısıdır. Şampiyonluk sonuna kadar hak edilmiş bir başarıdır. Sezonun başlangıcından bitişine kadar ortaya koyduğumuz futbol kalitesi ve aldığımız 75 puan sonuna kadar hak edilmiştir.”

Aynı sezon fair-play şampiyonu da olduklarını hatırlatan Sağlam, saha içerisinde stresli, baskı dolu bir ortamda şampiyonluk mücadelesi verirken, bu işi çok düzgün bir şekilde kendilerine yakışan bir şekilde yaptıklarını dile getirdi.

Bursaspor'un Türkiye'nin kulübü olduğunu anlatan Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bütün Türkiye bizim şampiyonluğumuza sevindi. Başka bir Anadolu takımının şampiyonluğunu da umarım kısa bir sürede yaşarız. Bizim başarımıza 'Anadolu devrimi” denildi. Bu devrim değildi. Devrim olması için başka bir Anadolu takımının da şampiyon olması gerekiyor.”