BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Ertuğrul Kürkçü'den Altan Tan'a Bahçeli yanıtı

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kobani eylemlerinde partisini özeleştiriye davet eden Altan Tan'ı yanlış buldu.

Abone ol

Ertuğrul Kürkçü, HDP'li Altan Tan'ın Kobani eylemlerinde ülkücülere sağduyu çağrısı yapan Bahçeli'nin tavrını örnek göstermesinin talihsizlik olduğunu savundu.

ÇOĞUSUNU DEVLET ÖLDÜRDÜ

Hayatını kaybeden 48 kişinin büyük bölümünün devlet güçlerinin açtığı ateş sonucu öldüğünü savunan Kürkçü, linç edilen Hüda Par'lı gençlerin ölümünün arkasında üçüncü bir gücün olabileceğini iddia etti. Kürkçü olayların aydınlatılması için verdikleri Meclis araştırmasının reddedildiğini sözlerine ekledi.

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel'e konuştu. 6-7 Ekim gösterileri ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Altan'ın açıklamaları hakkında böyle dedi:

KOBANİ EYLEMLERİ PATLAMAYDI

-6-7 Ekim’i bir patlama anı olarak kabul edecek olursak tabii bunun arkasında bir birikim var. Ben temmuzdan itibaren bölgeye gidip gelmeye başladım. Bölgede çözüm sürecinin elle tutulur bir sonucunu göremeyen, küçük düşürüldüğünü düşünen, Kobani’de ve genel olarak Rojava’da olan bitenlerden rahatsızlık duyanların hırslandıklarını çok yakından görebildim. 6-7 Ekim’deki patlama benim açımdan bir çağrının eseri değil, bir çağrıyı zorunlu kılan bir sosyal kabarmanın sonucuydu. Hiç kimse davet edilmemiş olsaydı da halk zaten kabından taşmıştı.

TALİHSİZ BİR ÖRNEKLEME

-Ben tabii bunun talihsiz bir örnekleme olduğunu söyleyebilirim. Bunun siyasi sonuçlarıyla yüzleşince Altan Bey de ‘Keşke dememiş olsaydım’ demiş olabilir. Bahçeli biliyorsunuz bu gollük pası kaçırmadı. Bu meseleyi konuşurken, bizim MHP ya da başka bir parti gibi tek merkezli olup olmadığımıza da bakmak lazım. Kürdistan özgürlük mücadelesinin tek bir politik merkezi yok. KCK diye bir politik vakıa var, DBP diye başka bir politik vakıa var. Ben Altan Bey’in HDP alanın bütününe sahipmiş, alanın tamamını çekip çeviriyormuş, işini tam yapmamış gibi konuştuğunu görüyorum. Ben bu kanaatte değilim. Yanlış anlaşılmasın şunu demek istemiyorum; biz yapmadık başkaları yaptı. Fakat biz hareketin ne kadarını sevk ve idare ettiysek o kadarından sorumlu olabiliriz. Biz bugün o hasarla yürümek ve tamir edip yola devam etmek durumundayız. Ancak Kobani’nin düşme ihtimali karşısında herhangi bir çağrıya sahip olmayan bir partinin Kürtlerin gönlünde gelecekte pek bir yeri olamazdı.