BIST 9.940
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.446,26
HABER /  GÜNCEL

Ersoy Baykal polemiği sürüyor

Bülent Ersoy ile CHP lideri Deniz Baykal arasında yaşanan polemik sürüyor

Abone ol

Baykal"ın mahkemeye verdiği Ersoy"un avukatı H.İbrahim Serbest, müvekkilinin Baykal ile barışması için devreye aracıların girdiğini; ancak bunun bir "oyun" olduğunu anladıklarını kaydetti. Ersoy da kendisini toplum nezdinde kusurlu göstermek için kasıtlı bir tavırla karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Ersoy, aracının kimliğini de açıkladı; Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin.

Avukat Serbest, haber7.com"a, "Ersoy"un, barışmak için Baykal"a mektup yazdığı" yönündeki haberlerin perde arkasını anlattı: “Olay, 5-6 ay öncesine dayanıyor. Bir belediye başkanı (Tekin"i kastediyor), Bülent Hanım"a gelmiş, demiş ki; "Ben sizi barıştırayım". Bülent Hanım, karşı taraf da istiyor sanmış. Bu yüzden "tamam" deyip kabul ediyor. Başkan, "sen usulen bir yazı yaz" diyor. Bülent Hanım da yazıyor. Ancak mektup reddediliyor. Aradan bir süre geçiyor, bu kez aynı aracı kişi, başka teklifle geliyor. "Bülent Hanım, siz medyayı çağırıp bir özür açıklaması yapın." diyor. Müvekkilim, kendisinin oyuna getirildiğini o zaman anlıyor.”

Zaman"ın sorularını cevaplayan Bülent Ersoy, Gürsel Tekin ile modacı Nur Yerlitaş"ın evinde görüştüklerini kaydetti. Tekin"in aracılık çağrısını kabul ettiğini belirten Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana aracılık yapmak için gelindiğinde karşı tarafın da bunu istediğini düşündüm. Mektubum reddedildiğinde anladım ki amaç farklıymış. Amaçları "hatalı olan taraf af diler" mantığıyla benim af dilememi sağlayarak ardından da reddederek beni toplumun nezdinde kusurlu göstermekmiş.”

Kaynak: ZAMAN