BIST 10.311
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.449,36
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Ergün'den Darwin teorisi açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Darwin'in Evrim Teorisi tartışmalarını değerlendirdi.

Abone ol

TÜBİTAK'ın dergilerinden Evrim Teorisi'nin çıkarıldığı iddialarının doğru olmadığını belirten Bakan Ergün, Türkiye'deki sorunun Darwinizm'in inanca dönüştürülmesinden kaynaklandığını söyledi.

Darwin'in evrim teorisi tartışılmaya devam ediyor. Teori canlıların kökeninin tek bir canlı organizma olduğunu; bu organizmanın çoğalarak ve doğal seleksiyon (seçilimle) sonucunda değişimlerin ortaya çıktığını savunuyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün,Darwin teorisinin TÜBİTAK dergilerinden çıkarıldığı iddialarına tepkili. Akşam gazetesinden Ebru Toktar Çekiç'e konuşan Ergün, teoriyi savunanların bir yanlışına dikkat çekiyor. Manşete taşınan haberde Ergün'ün konuyla ilgili ifadeleri şöyle yer aldı:

TEORİ AMA İNANÇ DEĞİL
"TÜBİTAK'ın telif hakkı ödeyerek bastırıp, dağıttığı bilimsel kitaplar var. Darwin'in teorisi de bu kitaplarda işleniyor. Türkiye'nin sorunu; Darwinizm'in inanca dönüştürülmesidir. Kardeşim bu bir inanç değil ki. Bunu niye dönüştürüyorsun? Darwin'in teorisi, bilimsel bir teori, ama inanç değil. İnsanlar da bunu mutlak doğru olarak algılamamalı zaten! İnançlarla bunu mukayese etmenin anlamı yok. Darwinizm, bilimsel olarak kaldığı müddetçe bir problem yok. Bunu inancın yerine geçirmeye çalışırsanız, sizinki de inanç olur, bilim olmaktan çıkar ve o zaman çatışma yaşanır."

Büyük patlamanın kaynağının araştırıldığı CERN'deki deneye değinen Ergün, evrenin yaratılışı hakkında şunları söyledi:

PATLAMANIN ARDINDA ALLAH'IN İRADESİ VAR
"(Vatikan'ın tanrı parçacığına sıcak bakmamasının sorulması üzerine) Karşı çıkmalarına gerek yok. Diyelim ki evren öyle yaratıldı, bilimsel olarak bunu yakaladık. Din adamlarının bundan kaygılanmalarına gerek yok.  En sonunda 'bu patlamayı kim yaptı' diyecekler. Bu patlamanın arkasında Allah'ın iradesi var. Allah'ın varlığına inanmak, bir gayptır. Varlığı yokluğu ispat edilemez. Bilim de Tanrı var mıydı, yok muydu diye bir şey ararsa zaten bulamaz. Bilim alanı ile inanç alanı bu konuda çatışmaz."