BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonun iç savaş planı

Ergenekon açıldıkça içinden yeni suçlar dökülüyor. Şimdi de TSK'yı kullanarak iç savaş çıkarma planı ortaya çıktı.

Abone ol

Ergenekon terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen Doç. Dr. Ümit Sayın’ın 14.02.2001 tarihinde ‘Kemalist Türk Birliği’ (KTB) mail grubu için ‘TSK’yı kullanarak iç savaş çıkartmayı amaçlayan illegal bildiri’ hazırladığı da ortaya çıktı.

Olay şöyle gelişti: İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak, ‘internet üzerinden kendi aleyhinde mail attığı’ iddiasıyla Sayın’ı savcılığa şikayet etti. Bunun üzerine polis, Ümit Sayın’ın bilgisayarına incelenmek üzere el koydu.

TSK'YI KULLANARAK İÇ SAVAŞ ÇIKARMA PLANI

Sayın'ın bilgisayarında, sadece Mesut Parlak aleyhindeki mailler değil çok gizli bir yapılanma ile ilgili 3 bin 500 sayfa mail, MSN görüşmeleri ve kayıt bulundu.

Ümit Sayın’ın bilgisayarında, TSK’yı kullanarak iç savaş çıkartmayı amaçlayan 14.02.2001 tarihinde yazdığı İllegal bildiriyi internet ortamında KTB mail gurubuna gönderdiği belirlendi.

‘Türkiye’nin geleceğini yeniden yapılanladırma’ amaçlı 10 maddelik bildiride, KTB’liler dışındaki tüm unsurlar neredeyse ‘Vatan haini’ olarak nitelendirmişti.

VAKTİ GELİNCE HESAP SORULACAK

‘KTB’NİN yasalarla korunan resmi tören Atatürkçülüğünü, NATO Atatürkçülüğünü, Kenan Evren’in ılımlı İslam Atatürkçülüğünü, MHP’nin ırkçılıkla ve ılımlı İslam’la birleştirdiği Atatürkçülüğü hiçbir zaman kabul etmeyeceği’ belirtilen bildiride kısa vadeli hedeflerin bazıları şöyle sıralanmış:

Türk halkını yurt içinde ve yurt dışındaki gerçekler konusunda bilgilendirmek.
Karşı Devrimin gelişmesinde büyük rol oynayan kişileri, grupları, devletleri, örgütleri ve de sahte Atatürkçüleri deşifre etmek, onların ülkeyi soktukları çıkmazdaki rollerini açıklamak; günü geldiğinde de bu gruplardan ve kişilerden hesap sormak!

Kaynak: Star