BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Dini bütün CD korsanı

Kuran'ı Kerim DVD'sini kopyalayan korsanın yaptığı şaşkınlık yarattı.

Abone ol

Filmden kitaba, yazılım programlarından kimlik kartlarına kadar her şeyin korsanlarını yapan uyanıklar, sonunda Kuran-ı Kerim’in DVD’lerini de kopyaladı. Sonra da firmayı arayıp "Hakkınızı helal edin" dediler

İslami eserleri 25 kişilik ekipleriyle 9 yıl boyunca bilgisayar kullanıcısının hizmetine sunmak için çalışan Goldsoft ekibi Kuran-ı Kerim'den Kütüb-ü Sitte'ye kadar onlarca eseri bilgisayar kullanıcısının hizmetine sundu. Büyük ilgi gören bu çalışmalar son aylarda korsan piyasasına yenik düştü.

Goldsoft Yazılım Proje Müdürü Lütfü Güven "Kuran-ı Kerim'i üç DVD'de toplayarak dünyada bir ilke imza attık. Kâbe İmamları tarafından seslendirilen hatmin, Türkçe, İngilizce ve Almanca mealleri yer alıyor. Eserler sadece bir kitabın CD'ye aktarımı değil. Yurtdışında yaptırdığımız CD'lerin yazılımı da çok pahalı. Ancak korsanların emeğe saygısı olmadığı için bunları çoğaltıyorlar" diyor.

BİZ HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

Korsanlarla mücadele etmek için özel bir yazılım programı yaptırdıklarını ama yine de baş edemediklerini söyleyen Lütfü Güven şöyle devam etti: "Korsanlar dvd'lerimizi çok beğendiklerini, kopyalayıp çoğalttıklarını telefonla bildiriyorlarlar. Üstelik bir de utanmadan ‘Hakkınızı helal edin’ diyorlar. Biz de DVD’lerimizin açılışına açılışına ‘Bu DVD de olan tüm çalışmalar yıllar süren emeğin sonucudur. Kopyalayanlara hakkımızı helal etmeyeceğiz’ mesajı koyduk." Lütfü Güven, çocuklar için yaptığı Alim Çocuk CD’sinin de kopyalanmaması için yurtdışından özel bir bilgisayar programı getirdiklerini söyledi.