BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,23
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonun Baykal planı!

Ergenekon'un ek iddianamesi kabul edildi. İlk duruşma 20 Temmuz'da. İddianame Ergenekon'un korkunç planları yer alıyor.

Abone ol

13. Ağır Ceza Mahkemesi 2. iddianameyle ilgili kararını bugün açıkladı. Ergenekon'un ek iddianamesi kabul edildi. Duruşma günü olarak 20 Temmuz saat 9:30'a gün verildi. Mahkemeden bir tahliye kararı çıkmadı...

EK İDDİANAMENİN TAMAMINI

WORD BELGESİ OLARAK

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Mahkemeye sunulan bin 909 sayfalık iddianame 5 bölümden oluşuyor. İlk bölümde, Ümraniye'de bir gecekondunun çatı katında patlayıcıların bulunmasıyla başlayan soruşturma ve ilk iddianamenin özeti anlatılıyor. Ergenekon'un ilk

 BAYKAL OLAMAZ DEDİ
CHP Lideri Deniz Baykal ikinci iddinamede hakkında yer alan iddialarla ilgili ilk değerlendirmesinde "Benim karşımda olan insanların Ergenekon'la bağlantısı olduğuna dair bir gözlemim yok" ifadesini kullandı.

iddianamesinde  AKP'ye karşı ordunun darbe hazırlığında olduğu ortaya çıkmıştı. Ek iddianamede ise örgütün Baykal'ı devirmek için çabaladığı ve CHP'nin yöneticilerini değiştirmeye çalıştığı da iddia edildi. Ayrıca MHP'nin başına da Ümit Özdağ'ı getirme çalışmaları olduğu yazılıyor.

İşte sızan o bilgiler, şok iddialar...

CUMHURİYET MİTİNGLERİ DARBE İÇİN YAPILMIŞ

* Zir Vadisi'ndeki silahlar ile MLKP arasında bağlantı olduğu öne sürülüyor

* ADD ile mitingler arasındaki bağlantı yer alıyor.

* Cumhuriyet mitinglerinin darbe sürecine giden yolu açmak için düzenlendiği öne sürülüyor.

MHP'NİN BAŞINA KİM GETİRİLECEKTİ?
DİĞER SAYFADA!

[PAGE]

MHP'NİN BAŞINA ÜMİT ÖZDAĞ GEÇECEKTİ

* AKP’yi ve MHP’yi bölme planları yapıldı, çeşitli takip notlarıyla bunlar net şekilde anlaşıldı. MHP'nin başına Ümit Özdağ getirilecekti...

* MHP’nin de yönetim kadrosunda değişiklik yapma çalışmaları yapıldı.

* Ergenekon, CHP içinde çeşitli operasyonlar yürüttü ve operasyonların da tek amacı CHP lideri Deniz Baykal’ı devirmekti. Baykal yoğun bir şekilde dinleniyordu.

* CHP’nin üst yönetimi de değiştirilmeye çalışıldı.

TSK'YA SIZMA PLANI

* Karargah Evleri Ergenekon'un TSK'ya sızma yöntemi olarak değerlendiriliyor.

* "Eldiven" kod adlı darbe planı da iddianamede

* "Hizbut Tahrir ile Ergenekon arasında bağlantı var" deniyor.. Tahrir ile Ergenekon arasındaki bağlantının ise Neriman Aydın tarafından yapıldığı iddia ediliyor.

* Şemdin Sakık Ergenekon ile bağlantılı..

ERGENEKON'UN ÜZERİNİ ÇİZDİĞİ KOMUTANLAR
DİĞER SAYFADA

[PAGE]

BÜYÜKANIT VE TÜRKERİ'NİN ÜSTÜ ÇİZİLMİŞ

Ergenekon'un ikinci iddianamesinde yer alan bir şemada örgütün 'güvenilir' bulmadığı için Org. Büyükanıt ve Org. Türkeri'nin üzerini çizdiği iddiası yer alıyor...

Ergenekon’un ikinci iddianamesinde planlandığı öne sürülen askeri darbelerle ilgili ilginç ifadeler yer alıyor. Eldiven Kod adı ile bahsedilen darbe planının şemalarında kuvvet komutanlıkları, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve ordu komutanlıklarında alınacak tedbirlerden bahsediliyor.

İddianamede darbe planının yapıldığı öne sürülen dönemde ordu komutanı olan Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Orgeneral Fevzi Türkeri’ye Ergenekon Örgütünün güvenmediği ifadeleri yer alıyor.

İddianamede ordunun darbe planı çerçevesinde kuvvet ve ordu komutanlıklarıyla ilgili değerlendirme şemalarında 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri’nin üzerilerinin çizildiği belirtiliyor.

İddianamede örgütün “güvenilir” bulmadığı için iki komutanın yerine korgeneral atanması için çalışma yapılması kararı aldığı da vurgulanıyor.

TOLON VE ERUYGUR'A UYUŞTURUCU SUÇLAMASI
DİĞER SAYFADA


[PAGE]

HURŞİT TOLON VE ŞENER ERGUYGUR'A UYUŞTURUCU SUÇLAMASI

* Hurşit Tolon şunlarla suçlanıyor: Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, askeri itaatsizliğe teşvik ve gizli bilgileri temin etmek, yasaklanan gizli bilgileri açıklama, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme, hile ile alma çalma, hukuka aykırı olarak verileri kaydetme, resmi belgede sahtecilik, ruhsatsız ateşli silahları taşıma ve bulundurma, silahlı terör örgütüne üye olma, TBMM ortadan kaldırmaya veya görevini yapmayı engelleme, T.C. hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmayı engelleme, uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama, özel hayatın gizliliğini ihlal etme