BIST 9.773
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.456,43
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da darbe raporu istendi

''Ergenekon'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, TBMM Başkanlığı'ndan o raporu istedi.

Abone ol

''Ergenekon'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, TBMM Başkanlığı'na müzekkere yazılarak, Darbeleri Araştırma Komisyonu raporunun tüm ekleriyle gönderilmesine karar verdi.

Ergenekon davasında, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan raporun ekleri ile birlikte gönderilmesinin istenmesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ergenekon davasının 17 Aralık 2012 tarihinde görülen duruşmasında avukatlar ve savcılık makamı tarafından yapılan talepler, celse arasında değerlendirildi.

Buna göre mahkeme, Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan raporun ekleriyle birlikte istenmesine ilişkin talebini kabul ederek, TBMM'ye yazı yazılmasına karar verdi.

Mahkeme, Genelkurmay Başkanlığı’na yazı yazılarak Abdullah Öcalan’ın eski avukatı tanık İrfan Dündar’ın ifadesinde Öcalan’ın yakalanmasından sonra kurulan ve 2001 eylül ayına kadar faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtiği soruşturma komisyonunun kimlerden oluşturulduğunun bildirilmesinin istenilmesine hükmetti.

Ayrıca, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Hurşit Tolon'un da sanıkları arasında yer aldığı Malatya Zirve Yayınevi cinayeti davasının tüm delil klasörleri ile sonradan yapılan bilirkişi incelemesine ilişkin raporun da istenmesine hükmedildi.

Mahkeme, MİT Müsteşarlığı tarafından gönderilen ve 'Yeşil' adıyla tanınan Mahmut Yıldırım’ın özel ifadesinde, kendisinin Emniyet teşkilatında ifade verdiğinin anlaşıldığına dikkat çekti. Mahkeme, MİT’ten Mahmut Yıldırım’ın Emniyet’te verdiği ifadenin de gönderilmesini istedi.

Mahkeme, Tuncay Güney ile ilgili soruşturma evrakının incelenmek üzere savcılıktan istenilmesini kararlaştırdı. Davanın sanıklarından Sedat Peker ve 4 kişi hakkında 'Gizli tanığı tehdit' suçlamasıyla açılan davanın birleştirilmesine muvafakat etmedi.

Bu arada mahkeme, sanık Nusret Taşdeler'in infazının cezaevinde yerine getirilmesinin hayatı için kesin bir tehlike oluşturup oluşturmayacağının Adli Tıp Kurumu'ndan sorulmasına, Taşdeler'in gereği halinde Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi.