BIST 9.887
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.457,26
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın talimatıyla hacca gittiler

IĞDIR 'da PKK'lılarına saldırısı sonucu şehit düşen ve haberi kutsal topraklarda alıp hac ibadetlerini yarıda bırakıp gelmek zorunda kalan şehit Ali Koç'un anne babası hacca tekrar gitti.

Abone ol

Şehit polis Ali Koç'un Hac ibadetini yarıda bırakarak dönen anne babası, Erdoğan'ın talimatıyla, yeniden kutsal topraklara gönderildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hac ibadeti için gittikleri Suudi Arabistan'dan, Iğdır'da görevli polis memuru oğulları Ali Koç'un şehit düşmesi nedeniyle Türkiye'ye dönen Koç ailesine sahip çıktı.

HAC İBADETİNİ YERİNE GETİRECEKLER

Şehidin anne-babasının, yarıda kalan hac farizalarını tamamlamak üzere Cidde'ye gitmesi sağlandı.

TÜM KURUMLAR SEFERBER OLDU

Suudi Arabistan'dan 9 Eylül'de Türkiye'ye dönmek zorunda kalan acılı aileye Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen talep üzerine ilgili tüm kurumlar destek oldu.

ali-koçun-anne-babasi.jpg

THY'DEN KONAKLAMA MASRAFI  VE UÇAK BİLETLERİ

Ailenin kutsal topraklara gidebilmesi için tekrar hac vizesi alınmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Hava Yolları'nın (THY) da desteğiyle şehidin annesi Emine Zeynep Koç ve babası Mikdat Koç'a uçak biletleri ve konaklama sağlandığı öğrenildi.

''BİR ALİ'M GİTTİ BİN TANE GELECEK''

Ankara'dan tarifeli seferle Atatürk Havalimanı'na gelen şehit polis memurunun anne ve babasına Dış Hatlar Terminali'nde THY personeli eşlik etti. Emine Zeynep Koç, askerlerin ve polislerin her zaman sağ olmasını istediğini belirterek, "Bir Alim gitti ama bin tane Ali gelecek. Ben Allah rızası için görevimi tamamlamaya gidiyorum. Nice Aliler var. Aliler ölmesin, vatanımız da bölünmesin" diye konuştu.

ahbtu_1442570029_6817.jpg

''VATAN İÇİN BOL BOL DUA EDECEĞİM''

Anne Koç, kutsal topraklarda vatan ve millet için bol bol dua edeceğini de sözlerine ekledi.Koç ailesi, THY'nin tarifeli seferiyle Cidde'ye hareket etti.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Iğdır'da görevli polis memuru Ali Koç, 8 Eylül'de Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat ettiği sırada bombalı saldırı sonucu şehit olmuştu. Koç'un hac için Suudi Arabistan'da bulunan anne-babası, oğullarının şehadet haberini alınca 9 Eylül'de Türkiye'ye dönmek zorunda kalmıştı.