BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,95
ALTIN 2.447,53

Erdoğan'ı bu isimler bitirecek!

Doğrusunu isterseniz muhalefetin Erdoğan'a karşı güçlü bir aday çıkarması fikrini ayıplamıyor, yadırgamıyorum. Yapılan çalışma demokrasiye dahilse herkes gibi benim de saygı duymam gerekiyor.

Doğrusunu isterseniz muhalefetin Erdoğan'a karşı güçlü bir aday çıkarması fikrini ayıplamıyor, yadırgamıyorum. Yapılan çalışma demokrasiye dahilse herkes gibi benim de saygı duymam gerekiyor.

Ben aday arama tarzına ve aday arayanların siyasi üslubuna karşıyım. Daha iyi anlatabilmek için biraz detaylara girmekte yarar var.

MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Çatı aday" fikrini ortaya attığından beri pek çok isimle bir araya geldi. Bugüne kadar ülkücü kesimden bir tek isimle biriyle görüştüğüne şahit oldunuz mu?

Ben rastlamadım...

O fikirden yola çıkan CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ne yaptı bugüne kadar? Toplumun tamamını kucaklayacak bir isim peşinde olduğunu söyledi değil mi?

Peki bugüne kadar kimlerle görüştü? Siyasi parti liderleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, sanatçılar ve gazetecilerle...

Bu arada hakkını yemeyelim.

Yerel seçim sonuçlarını en iyi tahmin eden (!) araştırma şirketi Sonar üzerinden de halkın hangi adaya sıcak baktığını da araştırdı.

Hatırladınız değil mi Sonar'ı?

Hani "AK Parti yerel seçimlerde en fazla 29 ile yüzde 32 arası oy alır" diyen meşhur araştırma şirketinden bahsediyorum. Peki Sonar'ın, "Kime oy verirsiniz?" anketinde kimlerin isimleri vardı dersiniz?

Tek tek sayalım...

Deniz Baykal, Ahmet Özal, Abdullatif Şener, İlhan Kesici, Yılmaz Büyükerşen ve Meral Akşener!

Ben boşuna demiyorum, "Avrupa'da partiler iktidar olmak için, bizdeki partiler ise muhalefet olmak için koalisyon yapıyor" diye...

Bakın çok iddialı konuşuyorum!

Bu isimlerden biri Erdoğan'dan fazla oy alsın, ben de bizzat kendim gidip IŞİD'e teslim olacağım ve "Beni lime lime doğrayın anasını satayım" diyeceğim.

Bir defa şunu söyleyeyim...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun niyeti Deniz Baykal'ı heyecandan öldürmek galiba... Adam siyasi hayatı boyunca yüzde 27'nin üzerinde oy alamamış. Sen kalk, "Bu halk sana yüzde 45 oy verecek" de...

Olacak iş mi Allah aşkına?

Abdullatif Şener deseniz, 623 bin nüfusu bulunan Sivas'ta ancak 19 bin kişinin oyunu alabilmiş. Dahası, kurduğu Türkiye Partisi'ni de kısa vadede iflas ettirip siyaset mezarlığına defnetmiş.

Yılmaz Büyükerşen deseniz, Eskişehir'de Erdoğan'ın karşısına diktiği AK Parti adayına hem de MHP'nin desteğine rağmen sadece 6 puan fark atabilmiş. İlhan Kesici deseniz, İstanbul'da yarıştığı seçimde bir varlık gösterememiş. Ahmet Özal deseniz babasının soyadı dışında bir tek artısı yok. Meral Akşener'i ise kadın diye ankete koymuşlar herhalde!..

Akşener dışında hepsi bir şekilde denenmiş ve hüsran yaşatmış isimler. Ama gelin görün ki muhalefet adeta b.kunda boncuk arama moduna girmiş, eskilerden bir kahraman yaratma sevdasında..

Aday bulmak için ikide bir toplanıp toplanıp duruyorlar!

Toplanıp duruyorlar ama bir türlü o patlama yapacak adayı bulamıyorlar. Bir tek şu bizim genç kızların toplandığında söylediği o meşhur şarkıdaki gibi "Bütün muhalefet toplandık, toplandık, toplandık" diye tempo tutmadıkları kaldı.

Görünen o ki seçimden sonra bu şarkıyı, "Şimdi niye zorlandık zorlandık zorlandık. Biz hezimetten hoşlandık, hoşlandık, hoşlandık" nakaratıyla bitirecekler.

Baksanıza "Büyük uzlaşı" adı altında yaptıkları buluşmaya...

Ülkenin önde gelen büyük mü büyük sanatçılarıyla "çatı aday" konusunu konuşmak için bir araya gelmişler. Büyük sanatçılar dememe aldanmayın yahu!

Şaka yapıyorum şaka!

Toplantıya katılan isimlere bir bakar mısınız?

Edip Akbayram, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Yavuz Top, Emre Kınay, Attila Özdemiroğlu, Orhan Alkaya. Halkını ve atalarını hor gören, "cahil, köylü" diye aşağılayan, gezi olaylarında milletin oyuyla gelen iktidarı darbeyle devirmeye çalışan ne kadar halk düşmanı varsa hepsini toplamış Kılıçdaroğlu.

Tam bir kaybedenler kulübü!

Gözüm Mehmet Ali Alabora'yı, Levent Üzümcü'yü, Levent Kırca'yı ve Dr. Erol Köse'yi aradı doğrusu...

Hep söylerim ya!

Seçileceğini bilse, Türkiye'yi cehenneme çevirme pahasına zebanilere oy verir CHP'nin lideri.... Toplumun tamamını kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı'nı, halkın yüzde 60-70'ini aşağılayan sanatçılarla toplanarak arıyor asil liderim!  Sonra da medyaya, "Çalışmalarımız iyi gidiyor. İyi bir adayda karar verirsek ilk turda kazanabiliriz" diye demeç veriyor.

"Kazanabiliriz" dediği kaçıncı seçim oldu. Ben ipin ucunu kaçırdım artık, saymıyorum!

Vallahi ben günlerce evirdim, çevirdim ama, bu tabloda zafere giden yolu bulamadım. Ama eğer fikrimi soracak olurlarsa benim muhalefete mutlak zaferle noktalanacak mükemmel bir önerim var!

Beyler!

Alın size çözüm! Gelin siz de bu seçimde Erdoğan'ı "çatı aday" olarak gösterin. En azından siyasi hayatınızda bir zaferiniz olsun, ne dersiniz?

İlerde torunlarınıza falan anlatırsınız ha?

Hem, "Muhalefet olarak destek olmasaydık RTE kazanmazdı" gibi bir avuntu kaynağınız olur.

Bu zafer sizi 2023'e kadar hayli hayli idare eder, olmaz mı?