BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.439,92
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan teröre Gaziantep mesajı

İstanbul Boğazı'nı üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete açıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birlik mesajları verdi, Pazar günü terörün vurduğu Gaziantep'e gideceğini söyledi.

Abone ol

İSTANBUL'un üçüncü köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü dün hizmete açıldı. Çok sayıda devlet başkanı ve binlerce kişinin açılış törenine katıldığı törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkeye kazandırdıkları dev eserlerle anılacaklarını, Türkiye'nin bu dev projeyle iftihar etmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul'un iki yakası Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle üçüncü kez birleşti. Köprü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda dünya liderinin katılımıyla hizmete açıldı.

"SİZE DE BU ESERLER YAKIŞIRDI"

Köprünün açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün yapım sürecinde üç başbakan ve bir cumhurbaşkanının görev yaptığını, temelini Cumhurbaşkanı Gül ve kendi başbakanlığı döneminde atıldığını hatırlattı. Köprünün temelinin atıldığı dönemde, kendileriyle dalga geçenlerin olduğunu hatta bazı kesimlerin de karşı çıktığını söyleyen Erdoğan, her şeye rağmen yollarından dönmediklerini ve millete yakışır bir eser meydana geldiğini ifade etti.

"DÜNYA FİLMLERİ BURADA ÇEKİLECEK"

15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası Boğaziçi Köprüsü'nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirildiğini, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul

Boğaz'nın üçüncü kez birleştiğini söyleyen Erdoğan, Marmaray'ın ardından 20 Aralık'ta da Avrasya Tüneli'nin açılışının yapılacağını açıkladı. Erdoğan programda şunları söyledi:

"Şu anda Avrupa’dayız, Asya’ya geçeceğiz. Kıtaları birleştiriyoruz, bu köprü hem tekerlekli araç geçişini, hem de raylı sistemi birlikte sağlama bakımından dünyada öncü bir köprü. Böyle bir özelliğe sahip. İşte şu anda iftiharla gördüğümüz seyrettiğimiz bu köprü inşallah dünyada birçok şeye yayınlara, inanıyorum ki öncü olacak. Bununla iftihar edeceğiz, bunu göreceksiniz. Dünya filmleri buralarda çekilecek bunu göreceksiniz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri, biz bunlarla anılacağız.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ AÇIKLAMASI

İnşallah Kanal İstanbul’un da hazırlıklarını bitiriyoruz. Bu da yetmeyecek, şimdi Çanakkale’ye de bir gerdanlık lazım, Çanakkale Köprüsü’nün de hazırlıklarını yapıyoruz. Niye hazmedemiyorlar bizi? Niye kıskanıyorlar bizi? İşte bunlardan dolayı. Siz nasıl bunları yaparsınız diyorlar. Biz hangi milletin ahvaliyiz, torunlarız ya…

İşte iki ay önce İzmit Körfezi’nin üzerinde Osmangazi Köprüsü’nü hizmete açmıştık, geçtiğimiz yıl Atatürk Barajı’nın üzerine kurulan Nissibi Köprüsü ile Keban’da inşa edilen Karamağara Köprüsü’nü millete kazandırmıştık.

3. HAVALİMANI VE ÜÇ KATLI İSTANBUL TÜNELİ

Hemen yakınımızda, 3’ncü Havalimanı var. İlk etapta 90 milyon yolcu, 2018’de ilk etabı açacağız. Tamamı bittiği zaman 150 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanımıza kavuşuyoruz.

Şimdi bir de üç katlı büyük İstanbul Tüneli… Diğer alanlarda da projelerimizi programlarımızı hayata geçirmeyi sürdürüyoruz. Türkiye tamamlanan, inşası süren başlanacak projelerle hedeflerine adım adım ilerliyor. Sıkıntılı bir yıl olsa da ekonomi olumlu bir yönde seyrediyor. Dayanışma halinde olacağız, bu badireyi de çok daha başarılı şekilde atlatacağız.

DİN İSTİSMARI İÇİN UYARI

Bugün malum 11 şehidimiz var, 78 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize Allah’tan şifa diliyorum. Gaziantep’te ne yazık ki, DAEŞ’in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bombaları bağlayarak onu canlı bomba olarak kullanmak suretiyle 53 şehidimiz de orada oldu. Düşünün bir kına gecesinde bu yaşandı. Ve 100’ün üzerinde yaralı. Bunun İslam’la alakası yoktur. Bunlar Müslüman filan değildir. Öyle ellerinde taşıdıkları paçavraya bakmayın, o bayrak değildir. Kelime-i tehvidin yazıldığına bakmayın, Allah Muhammed yazılarına bakmayın. Rabbimiz, Allah ismi celilini bunlar istismar eder diye haber veriyor, bunlar istismarcıdır. Rabbimiz, her namaz kılanı muteber de kabul etmiyor.

ERDOĞAN GAZİANTEP'E GİDECEK

Pazar günü Gaziantep'e gidiyorum, başsağlığına gidiyorum, oradaki şehitlerimizi anmaya gidiyorum, çünkü şunu unutmayın; Eğer lider taşın arkasına gizlenirse millet, ordu dağın arkasına gizlenir. Bu bir kelam-ı kibardır, onun için üzerine üzerine yürüyeceğiz."