BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.490,93
HABER /  MEDYA

CHP'li Tezcan'dan Artvin iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Artvin'deki saldırıda doğrudan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedef alındığını açıkladı. Tezcan, örgütün roketatarla Kılıçdaroğlu'nu öldürmeyi planladığını iddia etti.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Artvin'deki saldırına PKK'nın söylediği gibi asıl hedefin askerler değil Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu iddia etti. Teröristlerin doğrudan roketatarı Kılıçdaroğlu'na yönelttiğini ve güvenlik güçlerinin çabasıyla püskürtüldüğünü ifade eden Tezcan, PKK'nın toplumsal çatışmayı tetiklemeye çalıştığını söyledi.

Bülent Tezcan, CNN Türk'te CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik yapılan saldırıyı değerlendirdi. Terör örgütü PKK'nın açıklamasının aksine asıl hedefin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Tezcan, örgütün uzlaşma dili ve kültürünü hedef aldığını, toplumsal çatışmayı tetiklemeye çalıştığını ifade etti. İşte Tezcan'ın o sözleri:

"PKK terör örgütü açıklama yapmış. Siz de bahsettiniz işte oradaki hedefimiz Kılıçdaroğlu değildi ifadesi kullanılmış. Bu kesinlikle doğru bir ifade değil. Ben gelmeden önce orada Artvin Milletvekilimiz Uğur Bayraktutan ile konuştum. O çatışmanın tam ortasındaydı, üzerlerine saldırdılar. Çok net bir şey söyledi. Yani orada roketatarla doğrudan doğruya bizim bulunduğumuz genel başkanın bulunduğu aracı hedef aldılar. Oraya atacaklardı, hedef imha etmekti. Amaç Kemal Kılıçdaroğlu'nu imha etmekti. Ancak orada hem koruma olanlar hem de diğer güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz. Cansiperane püskürtmesiyle, çatışmasıyla, korumasıyla hedeflerine ulaşamadılar.

"HEDEF TOPLUMSAL ÇATIŞMA ÇIKARMAK"

Peki vursalardı, imha etselerdi ne olacaktı? Türkiye ciddi bir çatışma noktasına gelecekti. İkincisi ise uzlaşma dili ve kültürü yara alacaktı. Toplumsal çatışmayı tetiklemeyi planlıyorlardı ve bu tablo içerisinde ne kadar birlik dilinin yerine çatışma dili hakim olursa terör örgütü kendisine o kadar zemin bulacaktı. Buna karşı sayın genel başkanın dünkü beyanları, bugünkü tutumu bu anlamda çok önemli."