BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan MİT TIR'larıyla ilgili açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'daki Fetih Şöleni'nde konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'da cemaate yüklendi, MİT TIR'larının durdurulması ve sonrasında yaşanan süreci ise ihanet olarak nitelendirdi. Casusluğun ve ihanetin hesabını soracaklarını söyleyen Erdoğan, "KPSS sorularını çaldılar, Suriye’deki kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların önünü kesip hayatlarını çaldılar. Bayır bucak Türkmenlerine gönderilen yardımlara iftira attılar. Cezalarını çekecekler." diye konuştu.
 
YENİKAPI'DA MAHŞERİ KALABALIK FOTO GALERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Yenikapı'da düzenlenen Fetih Şöleni'nde konuştu. Miting alanını dolduran yükbinlerce İstanbullu'nun sevgi gösterileri arasında kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına duayla başladı. Sancağın yere düşmesine asla müsaade etmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, cemaati ve HDP'yi eleştirdi, her ikisini de hainlikle suçladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yenikapı'daki o sözleri;

"Zulüm 1453'te başladı diyenlere izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi bölmek, bu milleti parçalamak için her yola başvuranlara yol vermeyeceğiz. 

Fetih inşallah 7 Haziran'dır! Yeni Türkiye yolunda bu önemli dönüm noktasını, birlik beraberlik duygusuyla başarıyla geçmektir. Fetih, yeniden yükseliş için bir olmaktır, diri olmaktır, hep birlikte Türkiye olmaktır.



"BEN O EVLATLARIN BABASIYIM"


Başörtülü anneler, sakallı babalar evlatlarının en mutlu günlerinde yavrularının yanlarında olamıyordu. Kamusal alan savsatasıyla, sokakta dahi taciz ediler hale gelmişti. İşte ben o evlatların babasıyım. Benim evlatlarımda giremedi oralara.

İmam Hatipler'in Kur'an kurslarının kapılarına kilit vuruluyordu. Fetih ruhunu tehdit eden bu zillet dönemini milletimizin desteğiyle sona erdirdik.

İrademizde sarsıntı olmayacak! Eğer olursa zafer sırtından bizi atıverir. Zafer korkakların işi değildir. Biz güçlü olacağız ki tüm dünyaya el uzatacağız.

'AMERİKA'DA NEW YORK TIMES DİYE BİR PAÇAVRA VAR'

Amerika’da bir New York Times diye paçavra var. Bu gazete daha önce yaptığı gibi bizimle ilgili yazı yayınladı. Neymiş. Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar varmış. Her türlü fitnenin başını çeken iki yayın organı üzerinden bizi eleştirmişler. Bu gazete Sultan Abdülhamit için mutlak monark diyordu. Bu gazete o gün Osmanlı devletine kustuğu kini Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onu temsil eden şahsıma yönetiyor. Gazetenin sahipleri hep aynı aile. Ermeni lobisine yakınlığı ile bilenen bu gazete son zamanlarda Pensilvanya ile işbirliği içinde. 90’lı yıllarda kaçtı Amerika’ya gitti. Sen Hoca Efendi değil miydin ya. Mekke’ye gitsene. Ne işin var Amerika’da...



"İLK KIBLEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ" 

Biz bunların Davos’tan başlayıp Mavi Marmara’ya uzanan karın ağrıların farkındayız. Buradan onlara sesleniyorum. Bizi asla ilk kıblemizden vazgeçiremeyeceksiniz. Bizi asla kardeşlerimizin yayında yer almaktan geri bırakamayacaksınız. Son ezan susmadan, son bayrak inmeden tütün son ocak sönmeden amacınıza ulaşmayacaksınız.

"HDP'YE DESTEK VEREN AYDINLAR"

Bunlar aydın değil bunlar karanlık. Bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların yanında yer alanlara ben aydın diyemem. Onun için biz yerimizi çok iyi belirledik. Milletimiz böyle durumlar için ne der biliyor musunuz? Gavurun ekmeğini yiyen gavurun kılıcı çalar.

"CASUSLUKTUR, AJANLIKTIR HESAP VERECEKLER"

Vatanımızın üzerinde kimse operasyon düşünmesin, karşılarında milletimizi, ordumuzu, emniyet güçlerimizi bulurlar. Bunlar aydın değil bunlar karanlık. Bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların yanında yer alanlara ben aydın diyemem. Onun için biz yerimizi çok iyi belirledik. Milletimiz böyle durumlar için ne der biliyor musunuz? Gavurun ekmeğini yiyen gavurun kılıcı çalar. KPSS sorularını çaldılar, 'himmet' diyerek milletin çoluğunun çocuğunun rızkını çaldılar, Suriye'deki kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların önünü kesip, onların hayatını çaldılar. Utanmadan, sıkılmadan Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilen yardımlarla ilgili spekülasyonlara girdiler. Bu casusluktur, bu ajanlıktır, bunun hesabını da verecekler. Düşün artık milletin yakasından."