BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Demirtaş'a 'şuursuz' göndermesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı isim vermeden eleştirdi. Erdoğan, Demirtaş için 'şuursuz' imasında bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş'ın Çanakkale'nin 100. yıl dönümüne ilişkin yayımladığı mesajında "Osmanlı hükümeti, Alman hamlelerinin kuklası olmaktan sakınmadı" iddiasına sert çıktı. Erdoğan, isim vermeden "Osmanlı Çanakkale’de kuklaydı, diyecek kadar şuurunu yitirmiş kimseler var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "100. Yılında Dünya Savaşının Belgeleri” konulu Dünya Arşiv Yöneticileri Kongre ve Sergisi (Osmanlı Arşivleri) toplantısına katıldı. Erdoğan, Selahattin Demirtaş'a açıklamasına isim vermeden şu sözlezle yüklendi:

ŞUURUNU YİTİRMİŞ

'Osmanlı Çanakkale’de kuklaydı’ diyecek kadar şuurunu yitirmiş kimseler var. 1 Dünya Savaşı’nda bu milletin 3 kıta, 7 iklimde verdiği mücadele gerçekten ibretlik olaylar ve destanlarla doludur.1 Dünya Savaşı hâlâ sona ermiş değil. 1. Dünya Savaşı’nın açtığı uzun parantez hâlâ kapanmış değil. Bölgemizde, coğrafyamızda ne kadar sorun varsa, akan ne kadar kan varsa hepsinin arkasında 1. Dünya Savaşı ile getirilen düzeni görüyoruz. Bölgemizde ve dünyada bu dönemde kurulan kaosa dayalı düzen hâlâ işlemeye devam ediyor. Bu savaşta özellikle bizim coğrafyamızda ülkeleri bölmeyi hedefleyenler esasında kalpleri de bölmeyi hedefliyordu.

Bizim coğrafyamızda süren karışıklıkların mimarı olan İngiliz ajanı Lawrence, ‘Biz su savaşı Türk ordusuna karşı değil, aklına ve kalbine karşı veriyoruz’ demişti. Bize karşı savaşanlar zihnimiz ve kalbimiz oradan sökülmeden istedikleri düzeni kuramayacaklarını biliyorlardı. Biz Ortadoğu’ya, Balkanlar’a, Kafkasya’ya, Kuzey Afrika’ya onlar gibi bakmıyoruz. Biz buralardaki insanlara kardeş nazarıyla, en kötü ihtimalle de bir dost nazarıyla baktık. Bir kardeşin yapabileceği ne varsa onu yapmaya çalıştık.