BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Bahçeli'ye çok sert 'Bilal' cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine 'Bilal'i ver iktidarı al' diye seslenen MHP lideri Devlet Bahçeli için çok sert sözler sarfetti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye "Bilali ver iktidarı al" çağrısı yaparak, 17-25 Aralık  operasyonlarına gönderme yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sert sözlerle yanıt verdi.

Erdoğan, "Kalkıp benim evladıma, ismiyle 'Bilal’i ver iktidarı al' bu ne biçim yaklaşımdır ya. Eğer benim oğlumun yaptığı bir yanlış varsa, yaptığı bir yolsuzluk varsa buna hesabı soracak olan yargıdır. Sen kimsin? Benim evladımla ilgili iktidar bağlantısını nasıl kurarsın. Nasıl böyle bir hakareti yaparsın? Ama evladı olmayanların böyle bir saygısızlığı yapmasından daha doğal bir şey olmaz" dedi.

ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE: BİZ İLHAMIMIZI NE HİTLER'DEN NE MUSSOLİNİ'DEN ALDIK...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 9. kez muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İster kabul edin ister etmeyin; Türkiye'de yönetim sistemi fiilen değişmiştir” açıklamasına "Hayırdır darbe oldu da biz mi duymadık. Bizim yerli üretim Hitler'e, Stalin'e, Kaddafi'ye tahammülümüz olmaz, bu iyi biline" sözleriyle tepki gösteren Bahçeli'ye "Nedir o Mussolini, Hitler, aynaya bak ya. Önce kendinin nerede olduğunu görürsün. Biz ilhamımızı ne Mussolini’den ne de Hitler’den aldık. Biz haktan aldık. Bunu bir defa bileceksin" diye cevap verdi.

erdogan-hdp-kapatilacak-mi-aciklama.20150819160358.jpg

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

"EĞER BENİM OĞLUMUN YAPTIĞI BİR YANLIŞ VARSA..."

'Bilali ver iktidarı al, bu ne çirkin bir yaklaşımdır'

Bir başka ifadeyle, proje üreteceksiniz, hizmet üreteceksiniz, çözüm üreteceksiniz. Yani siyaset yapacaksınız. Siyaset işi gücü bırakıp Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsıyla ailesiyle uğraşmak değildir. Kalkıp benim evladıma, ismiyle “Bilal’i ver iktidarı al” bu ne biçim yaklaşımdır ya. Eğer benim oğlumun yaptığı bir yanlış varsa, yaptığı bir yolsuzluk varsa buna hesabı soracak olan yargıdır. Sen kimsin? Benim evladımla ilgili iktidar bağlantısını nasıl kurarsın. Nasıl böyle bir hakareti yaparsın? Ama evladı olmayanların böyle bir saygısızlığı yapmasından daha doğal bir şey olmaz.

"BUNLAR AİLE NEDİR BİLMEZ, EVLAT NEDİR BİLMEZ..."

Çünkü bunlar aile nedir bilmez, evlat nedir bilmez. Dolayısıyla hak hakikat nedir bilmez. Sadece maalesef böyle kuru sıkı hakaretlerle bir yere vardırmak isterler. Nedir o Mussolini Hitler, aynaya bak ya. Önce kendinin nerede olduğunu görürsün. Biz ilhamımızı ne mussolini’den ne de Hitler’den aldık. Biz haktan aldık. Bunu bir defa bileceksin.