BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.447,92
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve Gül'e çirkin protesto

Başbakan Erdoğan, 12 Dev Adam'ın ödül töreninde yuhalandı. Protestolardan Gül'de nasibini aldı.. Bu çirkin protesto için Hidayet özür diledi!

Abone ol

İNTERNETHABER- Referandum sonuçlarıyla oldukça  sevinen  Erdoğan'ın keyfine, Sinan Erdem'deki hiçte hoş olmayan sesler gölge düşürdü. Ödül törenini canlı olarak ekrana taşıyan; ancak salonda yaşanan protestoları görmeyen NTV'ye, asıl gol ise Habertürk'ten geldi. NTV'de referandumu değerlendiren Altaylı, yaşanan çirkin olayları aktarınca açıklama yapmak Can Dündar'a kaldı.

Başbakan Erdoğan'ın keyfine Sinan Erdem'de yaşanan protestolar gölge düşürdü. NTV'nin "Referandum Özel" programına katılan Fatih Altaylı, seçim sonuçlarını değerlendirirken, Sinan Erdem'de yaşanan olayları değerlendirdi ve yaşananların doğru olmadığını söyledi. İşte Altaylı'nın canlı yayındaki o değerlendirmesi:

"Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı yolunda, bu referandumun önemli bir gösterge olacağını bir güç denemesi yaptığını ben de yazdım başka yazarlarda yazdı. Ama olumlu olmayan noktalarda var mesala. Bugün basketbol maçı, bir şölen havasında olan basketbol maçında Adalet ve Kalkınma Partisi temsilcileri diyebilceğimiz Cumhurbaşkanı, Başbakan ve iki Bakan ne yazık ki hiçte hoş olmayan bir şekilde onbinlerce kişi tarafından üstelik yabancı basınında olduğu bir yerde hoş olmayan biçimde protesto edildi. Açıkçası ben bu protestoya bir anlam veremedim. Ne yeri ne zamanı! Eğer keyifli bir ortam varsa orada o ülkenin lideri özellikle de yabancı basının önünde protesto edilmemeli, edilmemeliydi.

"ERDOĞAN KÖŞK'ÜN EN ÖNEMLİ ADAYI"

Erdoğan'ın referandum sürecinde sahil kesimiyle ilgili sözlerini de hatırlatan Altaylı, Erdoğan'ın 2007 seçimleri sonrası yaptığı açıklamayı hatırlattı ve Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını ise şu sözlerle değerlendirdi:

"Böyle bir sıkıntı var ne yazık ki! Erdoğan, "sahillerin plajların partisi değiliz onlar onun partisi diyor" ama sonuç olarak sahillerde, plajlarda Erdoğan'ın partisinin birinci veya ikinci olduğu bölgeler. Oralarda da daha kendini kabul ettirecek tavırda davranması gerekiyor. 2007 seçimlerinde partisinin balkonundan yaptığı konuşmanın altına Türkiye'de imza atmayacak kimse yoktur. Ama bu konuşma yüzde yüz hayata geçti diyemeyiz. O konuşmayı yüzde yüz hayata geçirirse Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığının en güçlü adayıdır."

HİDAYET, ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Fatih Altaylı'nın bu sözlerinin ardından konuşan Can Dündar, NTV'nin basketbol maçını canlı yayında ekrana getirmesine rağmen gündeme getirmediği bu haberle ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı. Dündar, salonda yaşanan olaylardan dolayı Hidayet Türkoğlu'nun, Erdoğan'ı aradığını ve özür dilediğini söyledi.