BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Türkiye'nin yönetim sistemi değişti!

Başkanlık sistemi tartışmasını yeniden gündeme taşıyan Erdoğan "İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. " dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırları tartışmalarıyla ilgili, Türkiye'de yönetim sisteminin değiştiğini söyledi. Eleştirilere "ister kabul edilsin, ister edilmesin" sözleriyle cevap veren Erdoğan, fiili durumun hukuku çerçevesinin yeni bir Anayasa ile netleşmesi, kesinleşmesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, memleketi Rize'de STK temsilcileriyle biraraya geldi. Buradaki konuşmasında "Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırları" tartışmalarına değinen Erdoğan, Türkiye'de yönetim sisteminin değiştiğini ve bu konuda da gerekli anayasal adımların atılması gerektiğini kaydetti. Erdoğan eleştirilere şöyle cevap verdi;

"Cumhurbaşkanı elbette Anayasa'da sınırları çizilen yetkiler çerçevesinde ama doğrudan millete karşı sorumlu olarak görevini yürütmek durumundadır. Bu makamda kim oturursa otursun yapacağı budur. İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir Anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir. Hem buna engel olup hem de 'Cumhurbaşkanı her şeye karışıyor' demek, yağmur altında yürürken ıslanmaktan şikayet etmekten farksızdır.