BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.458,21
HABER /  DÜNYA

Erdoğan sert çıktı Pentagon çark etti

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, Rakka'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterinin açılmasını kınadıklarını bildirdi.

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway,  Rakka'da terör örgütü elebaşı  Abdullah Öcalan'ın dev posterinin asılmasıyla ilgili AA muhabirine yeni bir açıklama yaptı.

Galloway açıklamasında, "PKK, 1997 yılından bu yana  ABD tarafından terör örgütü olarak tanımlanmıştır ve  PKK'yı bölgede istikrarsızlaştırıcı bir aktör olarak görüyoruz.  PKK lideri ve kurucusu  Abdullah Öcalan'ın posterinin  Rakka'nın kurtuluşunda açılmasını kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Galloway, "ABD, NATO müttefiki  Türkiye'yi onlarca yıldır  PKK'ya karşı verdiği mücadelesinde desteklemeye devam etmektedir ve bu çatışmada  Türkiye'nin verdiği kurbanların farkındadır." değerlendirmesinde de bulundu.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon'ın konuya ilişkin açıklamasında kullandığı ifadeleri yineleyen Galloway, "Koalisyon,  Rakka'daki kutlamaların ve Öcalan sembollerinin sergilendiğinin farkındadır.  Suriye Demokratik Güçleri (SDG) liderliği, bu (sembollerin) sergilenmesini tasdik etmemiştir. Dahası, koalisyon,  Suriye'de DEAŞ'ı yenmeye odaklanmamız gereken bir dönemde bu ayrımcı sembol ve imgeleri onaylamamaktadır." bilgisini paylaştı.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, sabah saatlerinde AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Rakka'da  PKK elebaşı  Abdullah Öcalan'ın posterlerinin sergilenmesini onaylamadıklarını bildirmişti.

DÜNKÜ AÇIKLAMADA "PKK'YI DESTEKLİYORUZ" DENİLMİŞTİ

Pentagon Sözcüsü Dana White, dünkü basın toplantısında, PYD/PKK'nın  Rakka'da  PKK elebaşı Öcalan'ın posterini asıp Rakka'nın kurtarılmasını terörist başına adamasına yönelik AA muhabirinin sorusuna yanıt vermekten kaçınarak, "SDG (PKK/PYD) ile çalışıyoruz. Onları destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz." ifadesini kullanmıştı.

Skandal Öcalan fotoğrafı sonrası dikkat çeken detay!

DEAŞ terör örgütünün başkent ilan ettiği  Rakka, aylar süren kuşatmadan sonra yapılan 4 aylık bir operasyonla SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/PYD tarafından  ABD'nin yardımıyla salı günü geri alınmıştı. Terör örgütü  PKK'nın  Suriye uzantısı YPG mensupları,  Rakka meydanında  PKK elebaşı Öcalan'ın posterini asmış, meydandaki törende konuşma yapan bir YPG militanı ise  Rakka'nın alınmasını Öcalan'a adamıştı.

ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, poster kriziyle ilgili bugün yaptığı açıklamada "Rakka'da teröristbaşının posterini asmışlar, bunu  Amerika nasıl izah edecek. İnanmıyoruz, yanımızda değilsiniz. Yanımızda olsanız bunu yapmazsınız. Dürüst değiller. Ondan sonra kalkıp bizden zaman zaman talepte bulunmasınlar" demişti.

Yıldırım'dan ABD'ye Öcalan posteri tepkisi