BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Erdoğan Putin'i ikna edebildi mi?

Başbakan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in İstanbul'da yaptıkları görüşmede Esad'ın gitmesi konusunda anlaştığı iddia edildi

Abone ol

New York Times Gazetesi'nin "üst düzey bir Türk diplomata" dayandırdığı habere göre Esad rejimine her türlü dış müdahaleye karşı çıkan, BM'de Suriye'yi kınayan kararlara karşı veto kartına başvuran Rusya bundan böyle Suriye sorununa yaklaşımını değiştirecek.

Türkiye ile Rusya'nın İstanbul'da düzenlenen toplantılarda anlaştığı ve Moskova'nın bundan sonra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'i görevini bırakması için ikna etmeye çaba harcayacağı ileri sürüldü.

RUSYA SERT TAVRINI YUMUŞATIYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Esad’ın kendi istediğiyle ayrılmaya niyetinin olmadığını gördüğünü" ifade eden Türk diplomat, "Rusya (Suriye konusundaki) sert tavrını kesinlikle yumuşatıyor" diye konuştu.

Rus Dışişleri Bakan Yardımcılarından Mikhail Bogdanov da, bu çerçevede Rus yetkililerin ülkedeki Suriyeli muhaliflerle bir araya geleceğini söyledi. Putin, Başbakan Erdoğan'la yaptığı 5 saatlik görüşme ve temasların ardından yaptığı basın toplantısında Suriye hakkındaki sorulara "Ne Suriye'deki rejimi destekliyoruz ne de onların avukatıyız, ancak Suriye'nin geleceği hakkında endişelerimiz sürüyor" demişti.