BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan oyunun sahiplerini açıkladı

Başbakan Erdoğan, yolsuzluk operasyonunun küresel düzeyde yazılan yerel düzeyde oynanan bir oyun olduğunu iddia etti.

Abone ol

Son operasyonun kökü dışarıda bir tezgah olduğunu söyleyen Erdoğan, yerli piyonların komploda kullanıldığını belirterek, "Gezi'de bu oyunu nasıl bozduysak burada da bu oyunu bozacağız." dedi. 

Erdoğan, son operasyonun 11 yılda faizlerin düşmesinden dolayı 642 milyar lirasını kaybeden Türkiye düşmanı çevrelerin rant operasyonu olduğunu savundu.

Başbakan Erdoğan, kirli tezgahı ve ittifakı alt üst edeceklerini belirterek, ihanet içindeki çetelerin tek tek ortaya çıkarılıp tasfiye edileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Ünye Şehir meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde konuşma yaptı. İşte o konuşmadan öne çıkan satır başları:

Yolsuzlukların üstünü hiçbir zaman örtmedik. Yolsuzluk yapanlara da hoşgörü göstermedik, göstermeyiz. Nereden gelirse gelsin milletin parasına, kaynağına, alın terine el uzatanlar, devletin kasasına, kesesine el uzatanlara göz yummadık, göz yummayız. AK Parti'yi AK Parti yapan, ak yapan yolsuzluğa karşı verdiği mücadeledir.

Bunlar basit basit siyaset yapıyorlar. 'İftira atayım tutmazsa iz bırakır.' Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunlara şunu söyleyin; 'aynaya bakın aynaya' Bunlara bunu söyleyin. Bu ülkede CHP olarak, MHP olarak ne yaptınız? Bize onları anlatın.

İktidar 328 oyla bütçesine sahip çıktı. Muhalefet bütçe görüşmelerine bile katılmadı. Sen daha muhalefet olarak koltukta yerini alamıyorsun. Kimbilir onlarda orada nerede? Bunlar milletvekilliği görevini bile yerine getirmiyor. Başbakan nerede. Ben sadece genel başkan değilim başbakanım. Genel müdür sen neredeydin? Mesele bu.

YOLSUZLUK OLSA OLUR MUYDU?

TOKİ aracılğıyla 610 bin konut inşa edildi. 11 yılda 242 baraj inşa ettik. Şu anda 72 şehrimiz doğalgaz kullanıyor. Yolsuzluğun olduğu yerde yatırımlar olabilir mi? 99 yeni üniversite açtık, 175 yeni yurt blok inşa ettik. 11 yılda 650 yeni modern hastane inşa ettik.

Ben çocuktum sabah namazında numara almaya gider sıra alır annem de gelir muayene olurdu. Biz bunları yaşadık. Biz iktidarımızda bunları yaşatmadık. Cumhuriyetçiymişler. Ne cumhuriyetçisi. cumhuriyetçi olmak bu ülkeye sahip çıkmaktır. Milliyetçiymiş, ne milliyetçisi. Laf milliyetçisi. Milliyetçilik bu ülkeye hizmektar olmaktır.

YOLSUZLUĞUN HORTUMUNU KOPARDIK

Biz yolsuzluğun hortamını kopardık. Kişilerin bireysel olarak yaptığı yanlışlar varsa bu ülke hukuk devletidir, yanlız bu slogan hukuk devleti olmasın, gerçekçi hukuk devleti olsun. Hukukun içiresinde yargı kurumunda yer alanlar bu yetkiyi kullanmak durumundadır. Ama hukukun dışına çıkarak eğer birileri afra tafra yapıyorsa birileri gelip de yürütmeye baskı kurmak istiyorsa kusura bakmasınlar yürütme olarak da bizler onların karşısında dikiliriz.

İSTEDİĞİM GİBİ BASKIN YAPAYIM

Herkes Anayasa'ya ve yasaya göre, görevi neyse o görevini yapacak. Eğer görevinin gereğini yapmazsa kusura bakmasın. Bizi oraya millet gönderdi. Yargı mensuplarını millet oraya göndermedi, milletin gönderdikleri gönderdi. Dolayısıyla yasama, yürütme, yargı hepsi bağımsızdır ama yasalarda tanımlandığı şekliyle de hareket etmek zorundadır. Ben yargı olarak elime yetki aldım, istediğim gibi baskın yapayım, isteğim gibi yeri istediğim yerleri operasyonlarla basayım. Kusura bakma, yetkiyi alırsın yetkin çerçevende bunu yaparsın.

ÇİRKİN TEZGAH

Son günlerde hükümetimize karşı başlatılan karalama kampanyası, yolsuzluk kılıfıyla sunulan son derece çirkin bir tuzaktır. Milletim bunu bilsin, milletim bunu görsün. Bu kirli oyun büyük Türkiye'ye karşı oynanan bir oyundur. Bu tezgah yeni Türkiye'ye karşı tertiplenen bir tezgahtır. Bu kirli oyun bize olmaktan ziyade AK Parti'ye olmaktan ziyade, bizzat milletime karşı, milli iradeye, milli egemenliğe karşı oynanan bir oyundur

EDEPLİ O

Uluslararası bazda oyunlar var. Bir gazete İktidar partisini polisler basmış, diye başlık atmış. Bir defa bu başlığı atarken edepli ol edepli. Gazetenin kendi zihniyeti bu olduğu için baskından baskına dolaştıkları için zannediyorlar ki AK Parti de böyle bir durumla karşılaşır. Bizim abdestimizden namazımızdan şüphemiz yok.

Onu siz muhalefet partizinin tescilli dosyalarında arayın. Sen önce hazinenin verdiği parayı çarçur ettin. Anayasa Mahkemesi seni cezaya mahkum etti. Bu kökü dışarıda oluşmuş tezgah. Maşa olarak kullanıldılar.

RANT OPERASYONU

Küresel düzeyde yazılan yerel düzeyde oynanan bu oyun, 642 milyar lirasını kaybeden bu Türkiye düşmanı çevrelerin rant operasyonudur.

GEZİ'DE BU OYUNU NASIL BOZDUYSAK

Bu kökü dışarda bir tezgah. Devlet içinde oluşmuş çeteler var. Bu tezgahta maşa olarak, taşeron olarak kullanıldılar. Küresel güçlerin taşeronluğunu üstlenen yerli işbirlikçiler, yerli piyonlar bu komploda alet olarak kullanıldılar. Bu oyunu bozuyoruz. Gezi'de bu oyunu nasıl bozduysak, burada da bu oyunu bozacağız, bunu bilin.

FAİZİ YÜZDE 13'E GERİLETTİK

Yıl 2002 Türkiye bütçesinin yüzde 45'i faiz ödemelerine gidiyor. Bunun toplam bedeli 52 milyar lira. Biz bu oranı düşürdük. şu anda yüzde 45'ten yüzde 13'e kadar bunu gerilettik.Türkiye bundan 642 milyar lira kazandı.

HALK BANKASINDAN NE İSTEDİNİZ?

Ya siz Halk Bankasından ne istediniz. Kimin ekmeğine yağ sürüyorsunuz? Kimin adına çalışıyorsunuz. Kimin adına çalışıyorsunuz? Bu banka Türkiye bankalarından en başarılı banka oldu bizim dönemimizde. Bu banka faiz lobisinin ayağına basıyor. Allah ömür verdikçe ben de arkadaşlarım da korkmadan bu gerçeği anlatacağız.

Halk Bankası, 11 yıl önce millete yük oluyordu tam 6 kat büyüttük. Piyasa değerini 25 milyar dolara çıkardık. Bu bankayı, bu kamu bankasını, milli bankayı hedefe koydular. Neden? Bu banka faiz lobisinin ayağına basıyor. Bu banka Türkiye düşmanlarını ürtüküyor.

TÜRKİYE'YE İSTİKAMET BELİRLEME ÇABASI

Bu oyun Türkiye'nin aktif, ön alıcı, söz söyleyen, gündem beirleyen bağımsız dış politikasına karşı Türkiye'ye yeni bir istikamet belirleme çabasıdır. Bu ahlaksız oyna müsaade etmeyeceğiz. Nereden gelirse gelsin. Bunları bulup çıkarmaya başladık

Ünye'ye soruyorum, terörden dolayı şehit geliyor mu? terör nedeniyle analar ağladı mı? Hayır cevabı birilerini rahatsız ediyor. 30 yılda terör nedeniyle kaybı trilyonu aştı. Bu tezgah çözüm sürecini sabote etme girişimidir. 

Bazıları diyor ki yargının verdiği talimata uyulması gerekir. Doğru yargı hukuk içinde verirse uyulur. Yargı hukuk dşına çıkarsa elimizde imkan varsa bunu kullanırız.

TASFİYE EDECEĞİZ

Ülkemize ihanet eden çeteler tek tek ortaya çıkaracağız ve tasfiye edeecğiz. Alllah bes baki heves, allah bize yeter millet bize yeter siz bize yetersiniz. bu oyunu birlikte bozacağız. Bir siz varsınız bir biz varız bir de Allah var. Yeni Türkiye'nin hazımsızları var.

EFENDİLERİNDEN ALDIĞI EMİRLER HAREKET EDİLEREK YAPILIYOR

Bugüne kadar bir araya gelmeleri tahayyül dahi edilemeyenler bugün bir birleriyle ittifak halindeler. Siyasette kirli bir ittfak var. Örgütler arasında kirli ittifak var. Türkiye içindeki bu kirli ittifak, uluslarası efendilerinden aldığı emirle, talimatla hareket ederek yapılıyor. Bunu ilk kez yapmıyorlar. 27 Mayıs'ta bunu yaptılar, siz bozdunuz bu oyunu. 12 Eylül'de bunu yaptılar siz bozdunuz bu oyunu, 28 Şubat'ta bu oyunu yaptılar, siz bozdunuz. 2007'de cumhurbaşkanı seçeceğimz zaman yine böyle bir kirli tuzak kurdular. Onu da siz bozdunuz. 12 Eylül halk oylamasında bu kirli ittifakı yeniden kurdular. Karşımıza geçtiler, siz bu kirli ittifakı da bozdunuz.

Öyle bir cevap verin ki kirli ittifakçılar korksun, gençlerin kanından beslenen faiz lobisi korksun. Ünye bu tuzağı bozacak mısın, milli iradeye sahip çıkacak mısın? 76 milyon bir miyiz beraber miyiz. tamam inşallan bundan sonrası onlar düşünsün.

Oyun büyük ama milletimin oyun onlardan büyük. Onların tuzağı varsa milletimin tuzağı var hele hele Allah'ın tuzağı var.