BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.410,45
HABER /  DÜNYA

Barajda kaybolan gencin cesedi bulundu

Adana’da Seyhan Baraj Gölü’nde kayığın alabora olması sonucu kaybolan Turgut Bülbül, 11 gün sonra bulundu. <br/>Seyhan Baraj Gölü’nde aşırı ...

Abone ol

Adana’da Seyhan Baraj Gölü’nde kayığın alabora olması sonucu kaybolan Turgut Bülbül, 11 gün sonra bulundu.
Seyhan Baraj Gölü’nde aşırı rüzgar nedeniyle alabora olan kayıkta bulunan kayıkçı Hacı Osman Gönen (53), Rabi Akkor (30) ve Ahmet Kocabey (44) sualtı ekipleri tarafından kurtarılmış, Turgut Bülbül (31) ve Kenan Özgür Akatay (29) ise bulunamamıştı. Hava koşullarının düzelmesinin ardından başlatılan arama çalışması sonucu Kenan Akatay, dalgıçlar tarafından olaydan 4 gün sonra bulunarak toprağa verilmişti. Ancak Adana ve Mersin Sualtı Polisi ve Sivil Savunma Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri ile sonar cihazıyla çalışmalarını yürüten Mersin Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin tüm aramalarına rağmen Bülbül’e ulaşılamadı.

BALIK AVLAMA YÖNTEMİYLE BULUNDU
Ekipler, suyun yaklaşık 25 metre derinliği bulması ve görüş mesafesinin 0 olması nedeniyle yöntem değiştirerek Bülbül’ü balık avlama yöntemiyle aramaya başladı. Uçlarına büyük balık kancası takılan 60 metrelik ağ ile yapılan taramanın ardından Bülbül’ün cansız bedenine ulaşıldı. 11 gündür acı haberi bekleyen yakınları da gözyaşlarına boğuldu. Bülbül’ün annesi Nesibe Bübül ve halaları Arapça ağıt yakarken, Bülbül’ün ablası Nuran Bülbül’ü sakinleştiremeye çalışan 112 Acil Servis ekibinde görevli kadın memur da gözyaşlarını tutamadı. Bir yandan Nuran Bülbül’ü sakinleştirmeye çalışan acil tıp teknisyeni, diğer yandan gözyaşlarına boğuldu.
Bülbül, cenaze aracı ile otopsisi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
(İHA)