BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.419,16
HABER /  DÜNYA

Ülkemize ihanet içindeki çeteleri tek tek ortaya çıkaracağız

Yolsuzlukların üzerini hiçbir zaman örtmediklerini ve örtmeyeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, operasyonun amacınınsa farklı olduğunu bel...

Abone ol

Yolsuzlukların üzerini hiçbir zaman örtmediklerini ve örtmeyeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, operasyonun amacınınsa farklı olduğunu belirterek, “Bu komploların içinde yer alanları ve ülkemize ihanet içinde olanları tek tek deşifre edeceğiz. Ülkemize ihanet içindeki çeteleri tek tek ortaya çıkarıp tasfiye edeceğiz” dedi.
Ordu’nun Ünye ilçesinde katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 11 yıl boyunca yolsuzluğa asla müsamaha göstermediğini ve asla göstermeyeceğini söyledi. Erdoğan, “Yolsuzlukların üzerini hiçbir zaman örtmedik, örtmeyiz. Yolsuzluk yapanlara hoşgörü göstermedik, göstermeyiz. Nereden gelirse gelsin milletin parasına, milletin alın terine el uzatanlara, devletin kasasına, kesesine el uzatanlara göz yummadık, göz yummayız. AK Parti’yi ak yapan, yolsuzluğa karşı verdiği mücadeledir” diye konuştu.
11 yıl içerisinde Türkiye çapında 17 bin kilometre yol yaptıklarını belirten Erdoğan, "Ey CHP’nin genel müdürü, ey bizden önce iktidarda olup da devraldığımız yavru muhalefetin başkanı, biz kimden aldık iktidarı DSP’den, MHP’den, ANAP’tan. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar, bu kadar hizmet yapabilir mi?" diye konuştu.

“BUNLAR MİLLETİN VERDİĞİ GÖREVİ YERİNE GETİREMİYOR”
Bütçe görüşmelerinin tamamlandığını anlatan Erdoğan, “Bütçe bitti. Muhalefet orada yerini alır dedim. İş oylamaya geldi baktık ki tüm muhalefetten 117 ret çıktı, 318 evet çıktı. İktidar yerinde sapasağlam, bütçesine sahip çıktı. Orada bir iki muhalefetin adamı ileri geri hakaretler. Lafı bırak lafı sen daha muhalefet olarak parlamentonun koltuklarında yerini alamıyorsun. Millet bunlara ‘git orada çalış’ dedi. Bunlar milletin verdiği görevi yerine getiremiyor. Kim bilir bunlar nerede, turistlik seyahatte. Bütçe gibi önemli bir değerlendirmede oyunu bile kullanmıyor. Başbakan nerede diyor. Ben sadece genel başkan değilim, benim adıma orada vekilim var. Ey muhalefetin genel başkanları genel müdür, senin adına böyle bir vekalet yok, sen neredeydin. Bunlar kendilerine verilen yetkinin nerede nasıl kullanılacağından haberdar değil. “

“BUNA SABIR ETMEYİZ, YASALAR NEYİ GEREKTİRİYORSA HADDİNİ BİLDİRİRİZ”
Operasyonu değerlendiren Başbakan, “Kişilerin bireysel olarak yaptığı yanlışlar varsa bu ülke bir hukuk devletidir. Yalnız slogan bir hukuk devleti değil, gerçekçi bir hukuk devleti. Hukukun içerisinde yargı kurumunda yer alanlar, bu yetkiyi kullanmak durumundadır. Hukukun dışına çıkarak eğer birileri afra tafra yapıyorsa, birileri gelip de yürütmeye baskı kurmak istiyorsa kusura bakmasınlar yürütme olarak da bizler onların karşısında dikiliriz. Herkes anayasaya ve yasaya göre görevi neyse görevini yapacak. Eğer görevini gereğini yapmazsa kusura bakmasın. Bizi oraya millet gönderdi. Yargı mensuplarını oraya millet göndermedi, milletin gönderdikleri gönderdi” dedi.
Erdoğan, yasama, yürütme, yargının bağımsız olduğunu ve yasalarda tanımlandığı şekliyle hareket etmek zorunda olduğunu belirterek, “‘Ben yargı olarak elime yetkiyi aldım istediğim gibi baskıyı yapayım, istediğim yeri operasyonlarla basayım’, kusura bakma. Yetkiyi alırsın, yetki çerçevende bunu yaparsın, yaptığın zaman da yürütmenin kolluk güçlerini kullanırken, burada da yürütmenin mensuplarına sesleniyorum, polis için verdiğim mücadeleyi herkes bilir; 20 kişi ile bir ofisi basacaksınız, bir evi basacaksınız, orada külhan beyleri gibi bacak bacak üstüne atıp tespihle volta atacaksın, koltukta görüntü vereceksin. Buna biz sabır etmeyiz. Burada yine yasalar neyi gerektiriyorsa haddini bildiririz. Ne gerekiyorsa, herkes görevini yasalar nasıl düzenlemişse ona göre yapacak” diye konuştu.

“OYUNU GEZİ’DE NASIL BOZDUYSAK YİNE BOZACAĞIZ”
Türkiye üzerinde oyunlar oynanmak istendiğini belirten Başbakan Erdoğan, operasyonun Türkiye’ye istikamet çizmeyi ve çözüm sürecini sabote etmeyi de amaçladığını kaydederek, “Gezi’de bu oyunu nasıl bozduysak burada da bozacağız” dedi. “Halk Bankası’ndan ne istediniz? Çıkıp mertçe cevap versinler. Kimin adına çalışıyor kimin ekmeğine yağ sürüyorsunuz” diye soran Başbakan, “Halk Bankası 11 yıl önce millete yük oluyordu. Tam 6 kat büyüttük. Şimdi bu banka faiz lobisinin ayağına basıyor” dedi.
Bir araya gelmesi tahayyül bile edilemeyenlerin bugün ittifak halinde olduğunu anlatan Başbakan, “Hükümetimize karşı son derece çirkin bir tezgah kuruldu. Bu milli iradeye karşı oynanan bir oyundur” diye konuştu. Erdoğan, ”Bu komploların içinde yer alanları ve ülkemize ihanet içinde olanları tek tek deşifre edeceğiz. Ülkemize ihanet içindeki çeteleri tek tek ortaya çıkarıp tasfiye edeceğiz” ifadelerini kullandı.
(İHA)