BIST 9.881
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,33
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan neden rakipsiz?

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, bugünkü köşesinde Başbakan Erdoğan'ın neden rakipsiz olduğunu yazdı.

Abone ol

Hürriyet si yazarı , "Erdoğan rakipsiz çünkü, rakiplerinin gündemi belirleme, yeni bir söz söyleme, toplumun karşısına yeni bir bakış sunma çabası da yok, refleksi de yok." diye yazdı.

Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarında ölen Ermeniler için taziye mesajı yayınlaması gündemi sarstı. Kimileri taziyeyi alkışladı, kimileri ihanet olarak gördü?  Kesin olan bir şey var ki Erdoğan şaşırtmayı ve gündemi belirlemeyi iyi biliyor.

Mehmet Y. Yılmaz, "Erdoğan neden rakipsiz?" başlıklı yazısında 1915 tartışmaları üzerinden liderlerin karnesini çıkardı.

CHP ve MHP'nin taziye mesajı sonrası gösterdiği reaksiyona bakan yazar, son olayın Erdoğan'ın rakipsiz olduğunu ispatladığı görüşünde.  İşte o yazıdan bir bölüm:

CESARET ÖRNEĞİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, benim alkışlayacağım bir siyasi cesaret örneği gösterdi ve önce bu kayboluşun varlığını bir insan olarak kabul etmemiz gerektiğini vurguladı.
Bir siyasi cesaret örneği olmasının yanı sıra günümüz siyasetçilerinin neden Recep Tayyip Erdoğan kadar etkili olamadığının da bir örneğidir.
Başbakan’ın sözleri, iki büyük muhalefet partisi tarafından beklediğim gibi karşılandı.
MHP lideri Devlet Bahçeli bunu “Ermeni soykırımını tanıma” olarak niteledi.
Bunun için kendisiyle tutarlı bir çizgide. Net ve direkt.
Bu mesajın toplumda ulaşacağı bir kitle var, o kitle böyle bir konuda bu tür bir siyasi tepki konmasını bekliyor.

CHP İKİ ARADA BİR DEREDE

CHP’nin açıklaması ise “iki arada, bir derede” kalındığını gösteriyor.
Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun açıklamasının birinci bölümü Başbakan’ın “taziye mesajına” katılındığını, ikinci bölümü ise “Başbakan’ın meseleyi siyasallaştırdığını, insani bir konuyu siyasete alet ettiğini” anlatıyor.
Her zaman olduğu gibi “yarım hamile” bir açıklama.
Normal olarak insani konularda daha hassas olması beklenen bir siyasi çizgi, bu hassasiyeti önce kendisi göstermeyi başaramadığı için, karşı tarafı “meseleyi siyasallaştırmakla” suçluyor!
Bir toplumsal ilişkide, her şeyin önünde sonunda gelip siyasete dayandığını ve doğrudan siyasete “müteallik” olduğunu bilmiyormuş gibi!

EĞİP BÜKMEDEN KONUŞABİLİYOR

CHP, Başbakan’ın sözlerine ne MHP gibi net ve açıkça karşı çıkabiliyor, ne de Erdoğan’ın yaptığı gibi sözü eğip bükmeden konuşabiliyor.
Artan seçmen sayısına rağmen, son seçimde CHP oylarının hiç artmamasının nedeni, böyle “Ne şiş yansın ne kebap” politikalarından medet umuyor olmaktan başka bir şey değildir.
Bu tartışmanın bize gösterdiği şey Erdoğan’ın neden rakipsiz olduğudur.
Erdoğan rakipsiz çünkü, rakiplerinin gündemi belirleme, yeni bir söz söyleme, toplumun karşısına yeni bir bakış sunma çabası da yok, refleksi de yok.