BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Kudüs zirvesinde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki mitingin ardından bir araya gelen Kudüs Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, ABD'nin Kudüs kararını bir kez daha eleştirdi, bu adımı yeni bir operasyon olarak niteledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da toplanan Kudüs zirvesinde konuştu. Erdoğan, ABD'nin Kudüs adımının İslam coğrafyasına yönelik yeni bir operasyonun habercisi olduğunu söyledi.

Erdoğan, Kudüs zirvesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada Ramazan'ın ruhuna uygun biçimde Kudüs'e dayanışma için İslam coğrafyasının bir araya geldiğini söyledi. Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ramazan ayı malum bizler için dargınlıkların unutulup, ayrılıkların bir tarafa bırakıldığı, birlik ve baraberlik ikliminin en geniş biçimde hissedildiği müstesna bir dönemdir.

Ramazan'ın da ruhuna uygun biçimde dünyanın dört bir ucundan dayanışmaları göstermek amacıyla İstanbul'a gelen siz misafirlerimize kardeşliğiniz ve hassasiyetiniz için özellikle teşekkür ediyorum. 

İslam coğrafyasının siz değerli temsilcilerini aramızda görmek, Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm Kudüs sevdalılarına güç ve cesaret veriyor. Bugün İstanbul'da ilk kıblemiz göz bebeğimiz Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne bir kez daha yapılan hoyratça saldırı nedeniyle bir araya geldik.

Bu tarihi toplantının ve alınacak kararların Kudüs ve tüm Filistin için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum.

Nasıl 14 Mayıs Pazartesi insanlık tarihine kara bir gün olarak kazınmışsa, 18 Mayıs Cuma da inşallah müşterek çabalarımızla insanlık onurunun kurtarıldığı bir gün olarak yazılacaktır. Açık ve net söylüyorum İsrail'in yaptığı haydutluktur, vahşettir, devlet terörüdür.

Bizler bugün bölgemizi kan ve gözyaşına boğmak isteyenlere 'dur' diyoruz. Buradaki toplantımızda, Filistinli kardeşlerimizin mücadelelerinde asla yalnız olmadıklarını haykırıyoruz. Bir kez daha şu gerçeğin herkes tarafından bilinmesini istiyorum; Kudüs davası tüm Müslümanların davasıdır, Kudüs elinde on binlerce masum Filistinlinin kanı olan bir terör devletinin insafına bırakılmayacak kadar mukaddes bir mübarek beldedir.

Kudüs kararıyla İsrail'in katliamlarına zemin hazırlayan ABD'nin eline, masum Filistinlilerin kanı bulaşmıştır. İsrail katlettiği masumların hesabını uluslararası yargı önünde mutlaka vermelidir. Ramazan ayı boyunca tüm İslam ülkelerinde Filistinli kardeşlerimiz için yardım kampanyaları düzenleyeceğiz. Amerika'nın Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir."

Ayrıntılar geliyor...