BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.461,43
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Köln'de yandaşlarına seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya’nın Köln kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yıldönümü etkinliğinde yandaşlarına seslendi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya’nın Köln kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yıldönümü etkinliğinde yandaşlarına seslendi.

Erdoğan’ın konuşma yaptığı ve 20 bin kişilik kapasitesi olduğu belirtilien Lanxess Arena doldu.

Erdoğan konuşmasının başlarında Alman yönetimine teşekkür etti:

“Federal Almanya Cumhuriyeti’ne başta sayın Merkel olmak üzere hepsine şükranlarımı ifade ediyorum. Soma’daki madenlerle ilgili geleceğe dönük neler yapabiliriz konuştuk.”

Batı medyasına eleştiri

Erdoğan konuşmasında Alman medyasını eleştirdi:

"Bakıyorsun hemen buraya yansıması olmuş. Burada bir kısım medya ve bazı örgütler ne yazık ki Soma faciasını kendileri için ranta dönüştürmek için Türkiye Başbakanı’na farklı şekillerde hakaretler ediyorlar. Bir tane kendini bilmez derginin attığı manşet manidardı. Şahsımı cehenneme gönderiyordu. Nasıl biliyorsa cehennemin yolunu?"

Başbakan, Türk polisinin göstericilere yönelik tavrıyla ilgili Batı basınındaki haberleri de eleştirirdi ve polisin saldırılan taraf olduğunu belirtti:

“Batı hala polisimize fatura kesmeye çalışıyor. Molotof kokteyliyle aracın camı kırılarak iki polisimiz yandı. Tedavideler. Bütün bu terör eylemlerine karşı ne yapacaktı bizim polisimiz. Emniyet amirini nasıl dövüyorlar televizyonlarda izlediniz. Ortada hiçbir şey yok. O semt benim semtim, çok iyi bilirim oraları. Başaramayacaklar, bu iş de çözülecek, ama öyle ama böyle.”

'Polis öldürmek mi basın özgürlüğü?'

Erdoğan, Türkiye'de basın özgürlüğü yok diye kara propaganda yapıldığını da ekledi:

"Polis öldürmek, basın özgürlüğü müdür? Bekçi öldürmek, basın özgürlüğü müdür? Askere kurşun sıkmak, basın özgürlüğü müdür? Evrakta sahtecilik yapmak, basın özgürlüğü müdür? Cinayet şebekesi terör örgütlerine üye olmak, basın özgürlüğü müdür?”

"Yıllarca bizim terörle mücadelemize sessiz kalanlar, hatta terör örgütlerine sahip çıkanlar, şimdi de 'Türkiye'de basın özgür değil' söylemi üzerinden teröre katkı sağlıyorlar. Acaba Avrupa'nın hangi ülkesinde, polise, askere kurşun sıkanlara müsamaha gösterilir?"

"Elimde hepsinin belgeleri var. Resimli belgeleri var, video ile tespitleri var, hepsi var. Vakti, saati geldiğinde onları da açıklarız, onları da gösteririz. Acaba Avrupa'nın hangi ülkesinde, protesto hakkı adı altında vandallık yapanlara, kıranlara, dökenlere, yağmalayanlara müsamaha gösterilir?"

Miting havası hakimdi

"Benim ülkemin halkının verdiği kararı bir yerlerin onaylamasına ihtiyacımız yok, sadece milletimizin onayıdır aslolan" diyen sözlerine şöyle sürdürdü:

"Biz, herhangi bir ülkedeki seçim sebebiyle oralara müdahale noktasına gidiyor muyuz? Biz, ne yapıyoruz? Dışarıdan izliyoruz, telefon açıp tebrik ediyoruz. Yapmanız gereken, Türk milletinin o sandıklardan çıkardığı neticeye saygı duymaktır, olay budur".

Konuşma boyunca coşkulu kalabalık sık sık 'Bu millet seninle gurur duyuyor', 'Recep Tayyip Erdoğan', 'Dik dur Eğilme bu millet seninle' sloganlarını attı.

Erdoğan, Almanya programı çerçevesinde eski Almanya Dışişleri Bakanı Gudio Westerwelle'yle de görüştü.

Başbakan Erdoğan ayrıca Almanya'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de bir görüşme gerçekleştirdi.