BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ile Trump görüşmesinde FETÖ de konuşuldu

Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili Beştepe'den yazılı açıklama geldi. İlk açıklamaların aksine, iki liderin sadece Suriye krizini değil, FETÖ ile mücadeleyi de konuştukları ortaya çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından açıklama yapıldı.

Beştepe'den yapılan açıklamada, iki liderin FETÖ konusunu da görüştüklerine dikkat çekildi.

İşte Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan o açıklama:

Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan ile  ABD Başkanı Sayın  Donald Trumparasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

Türkiye ve  ABD arasındaki ikili konuları ele alan  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  ABD Başkanı  Trump,  Suriye krizi ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunmuşlardır.

SURİYE KRİZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  Soçi zirvesi hakkında  ABD Başkanı  Trump ile bilgi paylaştığı görüşmede, terörle mücadele üzerinde de durulmuştur.

GÖRÜŞMEDE 'FETÖ' DETAYI

Türkiye ve  ABD ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine değinen iki lider, DEAŞ,  PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dâhil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabık kalmışlardır.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan, ABD Başkanı Donald Trump ile  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yapılan  açıklamada, "Başkan Trump, Rakka operasyonu tamamlandığına ve DEAŞ'ın geri  dönememesi için istikrarı sağlama evresine geçtiğimize göre, Suriye'deki  ortaklarımıza verdiğimiz askeri yardımlarla ilgili bekleyen ayarlamalar hakkında  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdi." ifadesi kullanıldı. 
 
Görüşme hakkında Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, iki  liderin de bölgesel güvenliği tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı mücadelede  ABD ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın önemini yinelediği belirtildi.
 
Açıklamada, Trump ile Erdoğan'ın, Suriye'ye ilişkin Birleşmiş  Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararları ve ülkedeki iç savaşı sona erdirmek  üzere Cenevre'deki görüşmeleri desteklediği vurgulandı.
 
Ayrıca açıklamada, iki liderin, "Suriye'deki insani krizin sona  erdirilmesi, yerlerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine dönmesine izin verilmesi,  kötü müdahalelerden ve teröristlerden arındırılmış birleşik bir Suriye'nin  istikrarının sağlanması" gerektiğine vurgu yaptığı aktarıldı.
 
ABD'nin, PYD/PKK'ya Rakka operasyonu kapsamında verdiği silah ve  ekipman desteği kastedilerek, açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Eski politikamızla tutarlı bir şekilde, Başkan Trump, Rakka  operasyonu tamamlandığına ve DEAŞ'ın geri dönememesi için istikrarı sağlama  evresine geçtiğimize göre, Suriye'deki ortaklarımıza verdiğimiz askeri  yardımlarla ilgili bekleyen ayarlamalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı  bilgilendirdi."
 
Açıklamada, iki liderin ayrıca ABD'den askeri ekipman alımını da  görüştüğü kaydedildi.

Erdoğan'ın Trump görüşmesindeki karede dikkat çeken detaylar

Erdoğan'a suikast girişimi davasında gerekçeli karar