BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan hodri meydan dedi

Flaş açıklamayı Erdoğan yaptı. Türkiye 4 büyük değişiklik yaşayacak. Siyaseti değiştirecek kararlar yolda;

Abone ol

İNTERNETHABER / Partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu toplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 4 önemli değişiklikle kameraların karşısına çıktı.

Başbakan'ın yaptığı açıklamanın satırbaşları şöyle;

MAHKEME KARARI; "Başından itibaren anayasal süreçlere saygılı olduğumuzu söylemiştik. Mahkemenin kararına saygılıyız. Ancak kararın verilirken yaşanan sürece özellikle Baykal'ın bu süreçte takındığı tutumu talihsizlikle izledik."

KÖŞK SEÇİMİ: "Cumhurbaşkanlığı süreci devam edecek. AK Parti olarak ivedi olarak halkın karşısına geçilmesini zaruri görüyoruz.
Turlar Perşembe günü devam edecek. Ancak şunu ifade etmek istiyorum. Bundan sonra Çankaya seçimlerinde gidilecek tek kapı halktır. Cumhurbaşkanlığı millet kendisi seçsin. Neyle 2 turlu seçimle..

4 ÖNEMLİ KARAR

1-Cumhurbaşkanını halk seçecek

2-
5 artı 5 olarak değişiklik yapılacak.

3-Hemen erken seçimlere gidilecek. 

4-
Seçimler 4 yılda bir yapılacak. 

Cumhurbaşkanının 5 yılda bir yapılmasına da biz varız. Biz artık milletimizin cumhurbaşkanını seçmesi için ne gerekiyorsa o düzenlemeleri yapacağız..

SEÇİM TARİHİ; Bizim öngördüğümüz seçim tarihi 24 Haziran ya da 1 Temmuz olabilir.. Genel seçimlerin 4 yılda bire yapılmasına biz varız.
Bildiğiniz gibi 25 yaş kararı vardı. Seçim için önceliğimiz 25 yaşındaki genç arkadaşlarımız da parlamentoya girme şansını elde etmesidir.. 
Miting meydanlarındakiler seçimlerini sandıkta yapacaktır.
Yarından tezi yok seçim sürecini başlatıyoruz

GENELKURMAY BİLDİRİSİ: "Bana bağlı olan bir genelkurmay başkanlığı var. Bizim bu kurumlarımızı zayıflatmak ülkemize kan kaybettirmektir. Ben sizlerden de bu sürece olumlu katkı beklerim. Bir kan kaybı başlarsa bunun bedelini geçmişte olduğu gibi ülkemiz çeker. Bunları gündemden düşürün, düşürmekte de fayda var. "