BIST 9.462
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.498,31
HABER /  GÜNCEL

Gül; 7 değil 70 sülalem Türk

Abdullah Gül, Türklüğüne laf söyleyen Emin Çölaşan'a böyle yanıt verdi. Gül ile dobra dobra bir söyleşi;

Abone ol

Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin kararını açıklamasının ardından TRT'de gazetelerin Ankara temsilcilerinin canlı yayında sorularını yanıtladı. Gül'ün konuşmasından notlar şöyle;

*Ben kararı eleştirmeyeceğim. Mahkemenin her türllü kararına karşı hazırlıklıydım. Parti ne yönde karar verir bilemem ancak benim kişisel kararım erken seçim yapılmasıdır.

*Tabi bundan sonraki soru Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimi nasıl yapılacaktır? Biliyorsunuz Türkiye'de benzer tıkanıklıklar yaşanmıs hatta 112. tura kadar yapılmıs ve sonunda darbe yapılmıstı. Biz bu tür kirli hesaplar içinde olmadık. 

HEMEN SEÇİME GİDİLMELİ

* ''Türkiye'ye daha fazla gölgeler düşürmemek gerekir. Zaten gölgeler düştü. Bunları hemen yok etmek için yapılması gereken şey en erken seçim ve ayrıca bunlardan kurtulmak için cumhurbaşkanını halkın seçeceği değişikliği hemen yapmak, süratle bu işe girmektir''

ADAYLIK BİR GECEDE Mİ BELİRLENDİ?

* Ben bir gecede aday olmadım.
Yapılan anketler var ortada. Kimse Tayyip Erdoğsan'ın iki dudağı arasında değildi. Biz herkese sorduk. Tayyip Erdoğan'ın adaylığına ne derseniz. Büyük bir destek vardı. Ardından sorduk Sayın Erdoğan aday olmazsa kimi görmek istersiniz diye ve büyük bir çoğunluk  benim adaylığımı söyledi. Şimdi bunun ardından nasıl denir adaylık Sayın Erdoğan'ın iki dudağı arasındaydı diye..

O SÖZLER BENİM DEĞİL

Cumhuriyet gazetesinde yer alan ifadeler benim değil.
Cumhuriyet gazetesinin yaptığı ayıp birşey. Türkiye'nin önemli ve fikirlerine saygı duyulan bir gazetesine yakışıyor mu? The Guardian gazetesi yazarı bir izlenim olarak yazmıştır. Cumhuriyet o metni kullanmıştır. The Guardian'a bu yazı dolayısıyla tekzip göndermiştim.

7 DEĞİL 70 SÜLALEM TÜRK

"Ne mutlu Türküm diyene özdeyişi ile ilgili Emin Çölaşan’ın dile getirdiği konu bir konferansta. Eğer Türklük konusunda benim kadar kendisini kimse Türk ispat etmeye kalkışmasın benim 7 sülalem değil 70 sülalem Türktür. Ama bu ülkede herkes bu ülkenin vatandaşıdır.

Ben Emin Çölaşan’ı hiç okumam. Bir gazeteci için kendisinin okunmuyor olması iyi şey değildir. Kalkınma Bankası ile ilgili tekzip gönderdim ama yayınlamadı. Benim gibi sülalesini Türklere dayandıran kimse olamaz. Ben böyle bir panele de katılmadım böyle bir söz de söylemedim.

KADINLARLA RESİM

"Seçime giderken benim resmimi kadınlarla birlikte göstermeye kalktılar bu çok çirkin bir olaydır. Deniz Gezmiş’le ilgili kanun teklifine de imza atmışımdır. Aykırı şeyler yapmadım demiyorum. Ama bu yazılanlar tam bir iftiradır. "

28 ŞUBAT İLE GENELKURMAY BİLDİRİSİ AYNI MI?

"Ben alaka kurmuyorum. Aykırı şeyler yanlışlar görebiliriz bunlar olabilir. Bu kadar büyük bu kadar çoğulcu hareketlerin olduğu ülkede tasvip etmediğimiz olaylar da olabilir."

DARBE TEHLİKESİ VAR MI?

"Hayır. Ben bu ülkenin Dışişleri Bakanıyım. Beni isteyen olur istemeyen olur. Ama benim her yerde başım diktir. Türkiyenin en gizli evraklarına ben vakıfım onları ben koruyorum. Türkiye’nin kapıların arkasında ve veya açıkta ne varsa ben savunuyorum. Bana güvenilmeyecekse başkasına güvenilmez.

REFAH PARTİSİ VE KAYIP TRİLYON DAVASI

Benimle ilgili diğer dava adaylığımdan 4 gün önce yapıldı ve benim alakam olmadığına ilişkin mahkeme kararını verdi ve benim bağlantım olmadığını ortaya koydu. Allahın yardımı benim adaylığımdan önce bu dava neticelenmeseydi bu konuda benim için neler söylenecekti.
Ben geçen yıl Meclis Komisyonu’na gittim benim dokunulmazlığımı kaldırın dedim. Komisyon prensip kararı aldı ve hiç kimsenin dokunulmazlığı kaldırmadı.//