BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,48
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan hükümetine büyük övgü

Washington Post, Türkiye'deki Çankaya seçimini başyazısına taşıdı. Gazete Erdoğan hükümetine övgüler yağdırdı..

Abone ol

''Türkiye'de demokrasi krizi'' başlığıyla yayımlanan yazıda, ''laiklik yanlısı muhalefet ve ordunun, yeni cumhurbaşkanının serbestçe seçilmesini engellemeye çalıştığı'' görüşü savunuldu.

TÜRK TARİHİNİN EN BAŞARILI HÜKÜMETİ
Başyazıda, ''Türkiye'nin ağırlıklı olarak İslami bir ülkede liberal demokrasiyi oturtmaya yönelik çabalarının dönüm noktasına geldiği'' ifadesi kullanılırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''son zamanlardaki Türk tarihinin en başarılı hükümetine'' liderlik ettiği ve anketlere göre AK Parti'nin ülkenin en popüler partisi olmayı sürdürdüğü ifade edildi.

ABDULLAH GÜL BATIDA SEVİLEN BİR LİDER

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün başarılı bir Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı ve Batı ülkelerinin başkentlerinde hakkında olumlu bir izlenim bulunduğu belirtilen yazıda, Irak Savaşının neden olduğu ''Amerikan karşıtı'' bir ortamda Gül'ün ''ABD'nin dostu'' olduğu da ifade edildi.

ERDOĞAN AB YOLUNDA ÖNDERLİK EDİYOR

Gazetenin başyazısında, Erdoğan'ın Türkiye'nin AB'ye girme çabalarına önderlik ettiği, birçok reformun uygulanmasını sağladığı ve beş yıl önceki sıkıntılı ekonomik durumu düzelttiği, bugün Türkiye'nin hızla büyüyüp modernleştiği belirtildi.

KRİZ SEMBOLİK NEDENLERDEN

Başbakan Erdoğan'ın destek bulacak olmasına karşın cumhurbaşkanı adayı olmamayı tercih ettiği kaydedilen yazıda, Gül'e ilişkin kaygıların ise eşinin türbanlı olması gibi ''sembolik meselelerden'' kaynaklandığı iddia edildi.

BUSH ORDUYU SESSİZCE KIŞLAYA ÇEKİLMEYE ÇAĞIRIYOR
Anayasa Mahkemesinin muhalefetin başvurusu lehine karar vermesinin genel seçime gidilmesine yol açacağı belirtilen yazıda, ABD Başkanı George W. Bush yönetiminin meseleye karışmaktan kaçındığı ve ''sessizce orduyu, kışlaya çekilmeye çağırdığı'' kaydedildi.