BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.404,15
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Hakan Fidan'ın yüzüne söyledi!

Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, istifa geriliminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hakan Fidan'ın görüştüğünü açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakan Fidan'ın istifasından sonra ilk kez görüştü. Görüşmede Erdoğan'ın Hakan Fidan'ın yüzüne kırgınlığını ifade ettiğini dile getiren Abdülkadir Selvi, "Hakan Fidan'ın Sayın Cumhurbaşkanı'yla bir görüşme yaptığı, ilk sert eleştiriler yaptığı günlerden sonra bu görüşmenin gerçekleştiğini biliyoruz, kırgınlık orada da Hakan Fidan'a ifade edilmiş. İlk seferki kadar sert değil, bir yatışma sinyali alınmış" dedi.

ERDOĞAN: TABİİ Kİ KIRGINIM

CNN Türk'te konuşan Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hakan Fidan'ın istifa geriliminin ardından ilk kez bir araya geldiğini açıkladı.

Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan dönüşü uçakta yaptığı Hakan Fidan'la ilgili, "Biz devlet yönetiyoruz. O konuya ilişkin kanaatimi daha önce de söyledim. Kanaatlerimizi ifade etmiş olmamıza rağmen istifa edip adaylık söz konusu olmuş ise elbette bir kırgınlık söz konusudur. MİT sıradan bir kurum değildir. Devletin en önemli kurumudur. Devletin milli istihbarat teşkilatı zayıfsa, o devletin ayakta kalması mümkün değildir. Şimdi biz onu böyle bir göreve getirdik. Getiren de benim. Madem öyle, ayrılırken de, eğer müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Dolayısıyla tabii ki kırgınım" açıklamasını değerlendirdi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kırgınlığı ne anlama geliyor?" sorusuna Abdülkadir Selvi şöyle yanıt verdi:

ERDOĞAN FİDAN'IN YÜZÜNE SÖYLEDİ

Sayın Cumhurbaşkanı uzun vadeli MİT'i yapılandırmada çok önemli ve güvenilir bir aktör olarak Hakan Fidan'ı bu projenin başına getirmişti. Hakan Fidan'la MİT Ortadoğu'da da etkin bir unsur olmuştu. Ayrıca paralel yapıyla mücadele ve çözüm süreçlerinde çok önemli bir aktördü. 7 Şubat'ta Hakan Fidan alınmak istendiğinde Sayın Cumhurbaşkanı engel olmuş ve onunla ilgili, doğrudan onu ilgilendiren bir yasal düzenleme yapmıştı.

Kırgınlığının devam ettiği anlaşılıyor ama son açıklamayı yapmadan önce Hakan Fidan'ın Sayın Cumhurbaşkanı'yla bir görüşme yaptığı, ilk sert eleştiriler yaptığı günlerden sonra bu görüşmenin gerçekleştiğini biliyoruz, kırgınlık orada da Hakan Fidan'a ifade edilmiş. İlk seferki kadar sert değil, bir yatışma sinyali alınmış.