BIST 9.830
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.459,48
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan AK Partililere açık açık söyledi 2019'da...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatlarında yorgunluk ve çözülme işaretlerine dikkat çekti, kapsamlı bir değişimin yapılacağının mesajını verdi

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "16 Nisan 2017 halk oylaması bize çok net bazı mesajlar vermiştir. Birlikte yaşadığımız bu seçimlerden gereken dersleri çıkarmazsak 2019'da işimiz gerçekten çok zor demektir. Şu anda değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı'nda hitap etti.

"TEŞKİLATLARIMIZDA KAPSAMLI DEĞİŞİMİN ŞART OLDUĞUNU SANIYORUM"

Partisinin MKYK ve MYK toplantılarında olgunlaştırılan ve İl Başkanları Toplantısı'nda daha da detaylandırılacak bir çalışmalarının olduğunu dile getiren Erdoğan, "Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızda yorgunluk, atalet, çözülme işaretleri gördüğümüz arkadaşlarımızın daha dinamik, gayretli, vizyoner, üretken arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz. Başarılı teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımız elbette görevlerine devam edecekler; ama genel olarak teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişimin şart olduğunu sanıyorum, sizler de kabul edeceksiniz" dedi.

"GEREKEN DERSLERİ ÇIKARMAZSAK 2019'DA İŞİMİZ GERÇEKTEN ÇOK ZOR DEMEKTİR"

Cumhurbaşkanlığında rahat icraat yapabilmek için Meclis'te de güçlü bir çoğunluğa sahip olmanın şart olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Dünkü MKYK toplantımızda kongre takvimini büyük ölçüde netleştirdik. 16 Nisan halk oylamasıyla birlikte başarı ölçüsü değişti. Artık yüzde 49,9 oy bile alsanız başarılı olamıyorsunuz. Netice almak için mutlaka yüzde 50 artı 1; buna ulaşmak zorundayız. Cumhurbaşkanlığında rahat icraat yapabilmek için Meclis'te de güçlü bir çoğunluğa sahip olmak şarttır. Bu bakımdan 2019 seçimleri, bizim için kritik öneme sahiptir. 30 Mart 2014, 10 Ağustos 2014, 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015, 15 Temmuz darbesi sonrasındaki gelişmeler ve 16 Nisan 2017 halk oylaması bize çok net bazı mesajlar vermiştir. Birlikte yaşadığımız bu seçimlerden gereken dersleri çıkarmazsak 2019'da işimiz gerçekten çok zor demektir. Şu anda değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor. Bize düşen görev, bu çağrıya kulak vermek ve gereğini de yerine getirmektir"