BIST 9.929
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.440,09
HABER /  GÜNCEL

Enerji bakanı: 'Madende umutlarımız azalıyor'

Enerji Bakanı Taner Yıldız Ermenek'te su baskını olan madenin önünde çalışmaların yavaş ilerlediğini ve mahsur kalan 18 işçi için umutların azaldığını söyledi. Bakan, su tahliye edildikçe madende çökmeler yaşandığını söylüyor.

Abone ol

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki madende mahsur kalan 18 işçi için umutların azaldığını söyledi.

"Her ulaştığımız metre bize yeni bir tablo çıkarıyor" diyen Yıldız, "Suyu tahliye ettikçe çamurun ve bozulan tahkimatın geldiğini gördük. Suyu boşaltıyoruz. Yatayda 16 metreye kadar boşaltıldı. Ancak boşaltılan yerin tahkimatının bozulmuş olmasıyla 1-2 metrelik çöküntüler oluştu. Bu bizim için hem suyu hem çamuru tahliye etmek hem de tahkimatı yapmayı zorunlu kılıyor" dedi. (Tahkimat: Maden yatağında açılan bir kanalın çökmesini önlemek amacıyla yapılan sağlamlaştırma.)

Bakan "Zaman ilerliyor, umutlarımızın azaldığını söylemem gerekir" diye konuştu.

Yıldız ekiplerin vardiyalı olarak 24 saat boyunca çalıştığını söyledi. Bakan çalışmalar ilerledikçe yeni çöküntülerle karşılaşılabileceğini söyledi.

Mahsur kalan madencilerin ailelerinin bekleyişi ise devam ediyor.

Cumrhubaşkanı ve Başbakan ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu kömür madeninde dün incelemelerde bulundu. Erdoğan işçilerin kurtarılmaları için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini söylerken, Davutoğlu "İhmal varsa, hesabı sorulur" dedi.

Salı günü madende meydana gelen su baskınında 18 işçi mahsur kalmıştı.