BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.433,88
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da vurulan astsubay şehit oldu

Diyarbakır'daki uğradığı hain saldırıda vurulan ve Dicle üniversitesinde tedavi gören Astsubay şehit oldu.

Abone ol

Diyarbakır'da eşi ile birlikte semt pazarında alış veriş yapan Astsubay Nejdet Aydoğdu (25), uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Astsubay Nejdet Aydoğdu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Şehit Astsubay'ın hamile olan eşinin aşermekte olduğu ve onun istekleri için çarşıya çıktığı bu sırada vurulduğu belirtildi.

Olay, Diyarbakır'ın Merkez Bağlar İlçesi Kılavuz Caddesinde meydana geldi.

Pazarda eşi ile alışveriş yapan Astsubay Necdet Aydoğdu'ya yüzü maskeli kişiler yakın mesafeden ateş açtı. Olayda başından ağır yaralanan Aydoğdu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'de tedavi altına alındı.

Polis, kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

Yaralı astsubayın gece yarısı ebediyete intikal ettiği bildirildi.

VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI
  
Bu arada Diyarbakır Valiliği de yaptığı açıklamada, Muharip Hava  Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görev yapan Ordulu 25 yaşındaki  Aydoğdu'nun, yakın mesafeden silahla ateş edilmek suretiyle vurulduğunu bildirdi. 


a.20141030035041.jpg 

SUSTURUCULU SİLAH İDDİASI
 
Bu arada, görgü tanıkları, saldırının susturuculu bir silahla gerçekleştiğini ileri sürdü. Bir görgü tanığı, arkadaşları ile birlikte olay yerinin hemen yanında bulunan bir internet kafede oturduklarını belirterek, “Birden bağırma sesi duyduk. Hemen dışarı çıktık. Astsubay kanlar içinde yerde yatıyordu” dedi.
 
HDP: SALDIRIYI KINIYORUZ
 
HDP, Diyarbakır'da astsubaya yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı. HDP'den yapılan açıklamada "29 Ekim günü Diyarbakır'da bir astsubaya yönelik saldırıyı üzüntüyle öğrendik. Astsubaya Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz. Ne yazık ki, son günlerdeki gelişmeler, kaygı duymakta haklı olduğumuzu gösteriyor.  Türkiye hızla sonu belirsiz olan bir ortama sürüklenme tehlikesini yaşıyor. Gelişmelerin, toplumsal ve politik ortamı daha fazla zedelemeden ve istenmeyen sonuçlara sürüklemeden durdurulması için HDP olarak üstümüze düşeni yapma konusunda kararlıyız. Bir kez daha herkesi sağduyuya, çözüm ve barış sürecinin gereklerini yerine getirmeye, Türkiye'yi yeniden çatışmalı bir ortama sürükleyecek tutumlardan kesinlikle uzak durmaya çağırıyoruz" denildi.