BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

En kötü hakem intihara kalkıştı

Alman Bundesliga liginde son dört yılda üç kez en kötü hakem seçilen İran asıllı Babak Rafati intihara kalkıştı...

Abone ol

Alman futbolu, Cumartesi günü oynanması gereken FC Köln-Mainz 05 karşılaşmasını yönetecek hakem Babak Rafati'nin (41) intihara kalkışmasının şokunu yaşıyor.

Karşılaşmayı yönetmeye gitmeyen ve otel odasındaki küvette bilekleri kesilmiş bir şekilde yardımcı hakemler tarafından bulunan İran asıllı hakem Rafati'nin neden intihara teşebbüs ettiği merak ediliyor.

Alman Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Theo Zwanziger, en üst seviyedeki bir hakemin intihara kalkışmasının olağanüstü bir durum olduğunu belirterek, Rafati'ye yardım edilebilmesi için onun intihar etme girişiminin sebebinin açıklığa kavuşması gerektiğini belirtti.

Hannover'de bir bankada yönetici olan uluslararası karşılaşmalarda da düdük çalan Rafati, 2000 yılından beri Bundesliga'da 84, İkinci Lig'de 102 ve Almanya Kupası'nda da 17 karşılaşma yönetti.

2008 yılında FIFA hakemliğine yükselen Rafati, Kicker dergisinde geleneksel olarak yayınlanan ankette son 4 yılda 3 kez Bundesliga oyuncuları tarafından sezonun en kötü hakemi seçilmişti.

DFB, 2012 yılı için FIFA'ya verdiği hakem listesinde Rafati'yi yer vermemişti. İnternet ortamında sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta da Babak Rafati karşıtı bir sayfa oluşturulmuştu.

Rafati'nin babası Djelal Rafati, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, oğlu ile dün iki kez görüştüğünü ve durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Gazetenin haberine göre, Rafati'nin Cumartesi günü alkol aldığı ve polisin Rafati'nin kendisini asmaya çalışmasının başarısızlıkla sonuçlandığını tespit ettiği belirtildi.

FC Köln-Mainz karşılaşması bu nedenle ertelend