BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  GÜNCEL

Eski teknik adam resmen sanık koltuğunda

Eski milli takım antrenörü Engin İpekoğlu ve eski futbolcu Mecnur Çolak'ın da bulunduğu 42 sanıklı 'Borsada manipülasyon' iddianamesi hazırlandı.

Abone ol

Borsada manipülasyon iddiasıyla ilgili soruşturma kapsamında, eski futbolcu Mecnur Çolak'la birlikte 42 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile yapılan operasyonda, milli takım antrenörü Engin İpekoğlu, eski futbolcu Mecnur Çolak, Şenol Ustaömer, bazı borsa çalışanları ve aracı kurum yetkililerinin de aralarında olduğu 38 kişi gözaltına alınmış, Mecnur Çolak ile birlikte 25 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma sürerken, itirazlar üzerine, tutukluların tümü tahliye edilmişti. Soruşturma tamamlandı ve savcılık, 42 kişi hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve yardım ve yataklık etmek" ten 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

İddianamede, sanıkların borsada manipülatif işlemlerle 100 milyon lira civarında vurgun yaptığı belirtiliyor ve 3 yöntemin altı çizilip  örgüt şemasına yer veriliyor.