BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.436,67
HABER /  SAĞLIK

En iyi orgazmın ip ucu!

Cinsel Tıp Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe, cinsellikle ilgili ilginç bir ayrıntıya değinmiş. Buyrun en iyi orgazmın ipucuna!

Abone ol Cinsel Tıp Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe, cinsellikle ilgili akılda takılı kalan soruları yanıtladı. İşte onlardan biri: Nefes tekniğiyle orgazm daha uzun tutulabilir mi?

Nefes teknikleri tek başına orgazm olmak için kullanılamaz. Ancak bazı durumlarda çok özel nefes teknikleri orgazm olmayı kolaylaştırabildiği gibi yaşanan orgazmın kalitesini de artırabilir. Çünkü orgazma yaklaşırken kalp çarpması artar, ateş basması olur, bacaklarda, kalçalarda ve midede kasılmalar olur, nefes hızlanır ve sanki göğüsün alt tarafıyla nefes alınıyormuş gibi bir durum oluşabilir.

Derin nefes alın

İşte bu anda orgazmı çok daha şiddetli yaşamak için; göğüs boşluğunu karın boşluğundan ayıran bir kas olan diyaframdan derin nefes almak gerekebilir. Bunun için ilk aşamada burundan, kısa, sert ve derin bir nefes alınır, akciğerler tam olarak doldurulur. Daha sonra nefes mümkün olduğu kadar ağır bir şekilde ve kesintisiz olarak ağızdan verilir. Ciğerlerin boşalması mide kaslarının kasılmasıyla sağlanır. Nefes bittiği zaman mide sanki bel kemiğine yapışmış gibi durur. Cinsel gücün toplandığı nokta burasıdır.

Üç kez tekrar

Nefes tam olarak boşalınca tekrar burundan kısa, sert ve derin bir nefes daha alınır ve aynen devam edilir. Bu işlem üç kez tekrarlanınca cinsel güç iyice artar ve kişi hazırsa kendini bırakarak daha kaliteli bir orgazm yaşayabilir. Orgazmı kolaylaştıran nefes tekniği budur.

Sabah