BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.444,76
HABER /  GÜNCEL

Emine Erdoğan'dan 'baba' mesaj

Emine Erdoğan 'Türkiye'de baba olmak' panelinde yaptığı konuşmada çözüm süreci için 'baba' mesaj verdi.

Abone ol

Türkiye'de Baba Olmak' panelinde konuşan Emine Erdoğan, çözüm sürecine değinerek ''En az anneler kadar babalar da ağlıyor. Belki babalar gizli gizli ağlıyor. " dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen ''Türkiye'de Baba Olmak: Cinsiyet Eşitliğinde Sorumluluklar, Haklar ve Çözümler'' konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti.

'İYİ BABALAR YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ'

Emine Erdoğan, anne ve babaların her fırsatta özeleştiri yapmaları ve kendilerini bir rol model olduğunu düşünerek tavırlarını sorgulamaları gerektiğini de aktardı. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bizim toplumumuzda oldukça yaygın bazı ataerkil davranışlar var. Erkekler yemek yapmazlar çünkü erkek çocuklar, babalarını yemek yaparken görmezler. Erkekler çocuğa bakmazlar çünkü erkek çocuklar babalarını çocuk bakarken görmemişlerdir. Erkekler ağlamazlar çünkü erkek çocuklar babalarını ağlarken hiç görmezler. Buradan yola çıkarak karşı karşıya kaldığımız sorunların da kökenini işte bu zihniyette aramalıyız. Şiddetin, ayrımcılığın, horlamanın ve aşağılamanın kökenini, evdeki atmosferde ve iklimde, o atmosfer ve iklimi oluşturan gelenekte aramalıyız.''

''Kadınlar haklarının verilmesini beklemeyecekler tam tersine hakları için mücadele edecek ve haklarını alacaklar'' diyen Erdoğan, yaşanan sorunların gelecekte yaşanmaması için kadınların, ''iyi babalar'' ve ''mücadele ruhu içinde'' kadınlar yetiştirmek zorunda olduklarını da ifade etti.

'BABALAR GİZLİ GİZLİ AĞLIYOR'

Emine Erdoğan, konuşmasının son bölümünü ''çözüm sürecine'' ayırdı. Bu süreçte annelerin gözyaşlarının dindirme konusuna özellikle vurgu yapıldığını aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

''Hepimiz biliyoruz ki en az anneler kadar babalar da ağlıyor. Belki babalar gizli gizli ağlıyor, belki gözyaşlarını içlerine akıtıyor ama en az anneler kadar babaların da yürekleri parçalanıyor. İnşallah bu süreç anneler kadar babaları da rahatlatacak. İnşallah annelerin olduğu kadar babaların da o gizli gözyaşları dinecek. Annelerin ağlamadığı, babaların gizli gözyaşı dökmediği; çocukların da ağlamadığı ve ağlatmadığı bir Türkiye için sabırsızlandığımı ifade etmek istiyorum.''

Erdoğan, ''Babalarımıza, sevgili babama minnet ve hürmet duygularımı ifade ediyorum. Allah onlardan razı olsun'' diyerek konuşmasını tamamladı.


emine-erdoğan-cem-yilmaz.jpg

CEM YILMAZ EMİNE ERDOĞAN'I KOPARTTI

Cem Yılmaz, 'Türkiye'de Baba olmak' konulu konferansa konuşmacı olunca salon kahkahadan kırıldı.

İzleyiciler arasında yer alan Emine Erdoğan ile panelist Egemen Bağış, 'baba esprileri' karşısında koptular. (DEVAMI)

cem-yilmaz-emine-erdoğani-kopartti.jpg