BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  GÜNCEL

Öcalan yeniden yargılanacak mı?

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Öcalan'ın yeniden yargılanıp yargılanamayacağı sorusuna cevap verdi.

Abone ol

Çıkarılması beklenen 4'üncü yargı paketinin Öcalan'a yarayacağı ve yeniden yargılama imkanı sağlayacağı iddialarına Bakan Ergin'den açıklama geldi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın geçmişte yaptığı başvuru dosyasının bir daha açılmamak üzere kapandığını ifade ederek, ''Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi de bunu teyit etmiştir ve yazılı olarak Türkiye'ye bildirmiştir. Zaten böyle bir tereddüt yok'' dedi.

Ergin, kamuoyunda ''4. yargı paketi'' olarak bilinen tasarının görüşüldüğü komisyon çıkışında, Abdullah Öcalan ile ilgili dosya kastedilerek, ''Yeniden yargılamaya ilişkin bir dosyanın olmadığını ifade ettiniz. Bu yeniden başvurunun yapılamayacağı anlamına mı geliyor?'' sorusu üzerine, şöyle konuştu:

''Geçmişte yaptığı başvuru dosyası kapanmıştır, bir daha açılmamak üzere. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi de bunu teyit etmiştir. Bunu yazılı olarak Türkiye'ye bildirmiştir, verdiği kararla da bunu ortaya koymuştur. Zaten böyle bir tereddüt yok. Delegeler Komitesi önünde bulunan ve hala takip edilen 221 dosyaya özgü geçici bir madde ekliyoruz. 311/2'deki sınırlama aynen muhafaza ediliyor, kaldırılmıyor; sadece şu anda Delegeler Komitesi'nin önünde takip sürecinde olan dosyalar için geçici bir madde... O 221 dosya içerisinde de böyle bir dosya yok.''

Ergin, Delegeler Komitesi'nin her 3 ayda bir Türkiye'ye ''niçin bunların bu hakkını kullandırtmıyorsunuz?'' dediğini vurgulayarak, ''Bu Türkiye açısından olumsuz bir tablo. Bu sıkıntıyı gideriyoruz. 221 dosya Türkiye'nin hanesinden düşecektir'' diye konuştu.